30 Haziran 2020 Salı

BATIRIK

Batırık Tarifi
Batırık Nasıl Yapılır
Malzemeler: 
  • 5 çay bardağı köftelik ince bulgur 
  • 2,5 çay bardağı sıcak su 
  • 2,5 çay bardağı çifte kavrulmuş tahin 
  • 1 su bardağı ceviz 
  • 2 adet kuru soğan 
  • 2 adet taze soğan 
  • 4 adet domates 
  • 2 adet limon 
  • 1 yemek kaşığı domates salçası 
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası 
  • 1 demet maydanoz 
  • 1 tatlı kaşığı kimyon 
  • 1 tatlı kaşığı pul biber 
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 
  • 1 yemek kaşığı tuz 
  • 1 adet kırmızı kuru soğan 
  • 1 adet kuru soğan 
  • 3 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • Maydanoz  
  • Marul
  • Roka 
  • Salatalık turşusu 

Yapılışı:
  • Köftelik ince bulgurun üzerine sıcak su dökülüp karıştırıldıktan sonra demlenmesi için üzeri örtülür. 
  • Cevizler yağsız tavada biraz kavrulduktan sonra havanda dövülür.
  • Tahin çifte kavrulmuş değilse, tavada kokusu çıkana kadar çevrilir.
  • Kuru soğan, taze soğan, domates ve maydanoz olabildiğince minik doğranır.
  • Kabarıp demlenmiş bulgura salçalar, tuz ve baharatlar eklenerek iyice karıştırılır.
  • Tahin ve cevizler de eklenerek tüm malzeme özleşene kadar iyice yoğurulur.
  • İster köfte gibi sıkıp şekil verilerek yada istediğiniz kıvama gelene kadar 1-2 su bardağı soğuk su ve biraz maydanoz, marul yaprağını ince kıyıp ekleyerek servis edebilirsiniz.
  • Batırık; piyazlık doğranıp çok az tuzla ovulan kırmızı soğan, küp doğranmış domates ve bol maydanozlu salata ile birlikte servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...