Batırık Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 5 çay bardağı köftelik ince bulgur
- 2,5 çay bardağı sıcak su
- 2,5 çay bardağı çifte kavrulmuş tahin
- 1 su bardağı ceviz
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet taze soğan
- 4 adet domates
- 2 adet limon
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı acı biber salçası
- 1 demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 adet kırmızı kuru soğan
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet domates
- 1 tatlı kaşığı sumak
- Maydanoz
- Marul
- Roka
- Salatalık turşusu
Yapılışı:
- Köftelik ince bulgurun üzerine sıcak su dökülüp karıştırıldıktan sonra demlenmesi için üzeri örtülür.
- Cevizler yağsız tavada biraz kavrulduktan sonra havanda dövülür.
- Tahin çifte kavrulmuş değilse, tavada kokusu çıkana kadar çevrilir.
- Kuru soğan, taze soğan, domates ve maydanoz olabildiğince minik doğranır.
- Kabarıp demlenmiş bulgura salçalar, tuz ve baharatlar eklenerek iyice karıştırılır.
- Tahin ve cevizler de eklenerek tüm malzeme özleşene kadar iyice yoğurulur.
- İster köfte gibi sıkıp şekil verilerek yada istediğiniz kıvama gelene kadar 1-2 su bardağı soğuk su ve biraz maydanoz, marul yaprağını ince kıyıp ekleyerek servis edebilirsiniz.
- Batırık; piyazlık doğranıp çok az tuzla ovulan kırmızı soğan, küp doğranmış domates ve bol maydanozlu salata ile birlikte servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.