11 Haziran 2020 Perşembe

KAJU FISTIKLI PATLICAN EZMESİ

Patlıca Ezme Tarifi
Patlıcan Ezme Nasıl Yapılır
Kaju Fıstıklı Patlıcan Ezme Tarifi
Malzemeler: 
  • 7-8 adet kemer patlıcanı 
  • 1 su bardağı kaju fıstık 
  • 1 çay bardağı yoğurt 
  • 1-2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • Kırmızı pul biber 
  • Tuz  

Yapılışı: 
  • Patlıcanlar ocak üzerinde veya fırının ızgarasında közlenir.
  • Biraz soğuyunca kaşık yardımıyla kabuklarından sıyrılarak içleri alınıp, irice doğranır.
  • Zeytinyağında kaju fıstıklar kavrulup, kırmızı pul biber eklenir.
  • Suyu süzülmüş yoğurt, ezilmiş sarımsaklar, kaju fıstıklar ve doğranmış patlıcanlar karıştırılır.
  • Servis tabağına alınıp, kalan kaju fıstıklar yağıyla birlikte patlıcanların üzerine gezdirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...