21 Haziran 2020 Pazar

KAYISILI KEK

Kayısılı Kek Tarifi
Kayısılı Kek Nasıl Yapılır
Taze Meyveli Kek Tarifi
Malzemeler: 
  • 3 adet yumurta 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 125 gram tereyağı 
  • 2 su bardağı un 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 10 adet kayısı 

Yapılışı: 
  • Oda sıcaklığındaki yumurtalar ve toz şeker beyazlaşana kadar mikserle çırpılır.
  • Eritilmiş soğutulmuş tereyağı, kabartma tozu ve un da eklenip mikserle bir kez karıştırılır.
  • Yağlanmış kalıba dökülüp üzeri düzeltilir.
  • Orta sertlikte kayısıların çekirdekleri çıkartılıp, istenen şekilde kek hamurunun üzerine dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • İstenirse üzerine pudra şekeri serpilip, soğuyunca dilimlenip servis edilir.


2 yorum:

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...