18 Haziran 2020 Perşembe

İNCİR UYUTMASI

İncir uyutması Tarifi
İncir Uyutması Nasıl Yapılır
İncir Telemesi Tarifi
Malzemeler: 
  • 10-12 adet kuru incir 
  • 4 su bardağı süt

Yapılışı:
  • Kuru incirler derin bir kabın içine alınıp, üzerine sıcak su dökülerek en az bir saat kadar yumuşaması için bekletilir.
  • Yumuşayan incirlerin sap ve dip kısımları kesilip atıldıktan sonra olabildiğince minik doğranır.
  • Süt tencerede ısıtılıp kaynatmadan alınır.
  • El yakmayacak sıcaklıktaki sütün içine doğranmış incirler eklenip, blenderden geçirilerek iyice parçalanır.
  • Kaselere paylaştırılıp, oda sıcaklığına gelmesi için bekletilir.
  • Oda sıcaklığına gelen tatlı buzdolabına alınıp, iyice koyulaşması sağlanır.
  • Üzeri süslenip, soğuk servis edilir.

3 yorum:

  1. merhaba nergiz hanım. tarifiniz çok güzel gerçekten. çok nefis görünüyor. teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğeniniz ve yorumunuz için ben teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Rica ederim efendim. Güzel tariflerinizi bekliyoruz :)

    YanıtlaSil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...