6 Haziran 2020 Cumartesi

SİMİT

Simit Tarifi
Simit Nasıl Yapılır
 Malzemeler: 
  • 4,5 su bardağı un 
  • 1,5 su bardağı ılık su 
  • 1 paket instant maya
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz 
  • 2 yemek kaşığı pekmez 
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 çay bardağı kavrulmuş susam 
Yapılışı: 
  • Yoğurma kabına elenen un, instant maya ve toz şeker ile karıştırılır.
  • Ilık su azar azar eklenerek, hamur yoğurulur.
  • Üzeri örtülerek bir saat kadar mayalanması için beklenir.
  • Hamur önce dört sonra her beze ikiye bölünerek sekiz parçaya ayrılır.
  • Sekiz beze ince uzun çubuk şeklinde yuvarlanıp, ikişer ikişer uçlarından birleştirilerek burulur.
  • Burulan ikili çubuklar uçlarından birleştirilerek, simit şekli verilir. 
  • Kasede su, pekmez ve un karıştırılıp, hazırlanır.
  • Simitler önce pekmezli karışıma sonra da kavrulmuş susama batırılır.
  • Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirilip, on beş dakikada tepsi mayası için bekletilir.
  • Simitlerin içinin yumuşak dışının çıtır olması için, fırının alt rafına içi su dolu ısıya dayanıklı bir kase konulur.
  • Simitler önceden ısıtılmış 190 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...