24 Haziran 2020 Çarşamba

RED VELVET PASTA

Red Velvet Kek Tarifi
Red Velvet Pasta Nasıl Yapılır
Kırmızı Kadife Kek Tarifi
Malzemeler:

  • 4 adet yumurta 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 1 su bardağı süt 
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi 
  • 100 gram tereyağı 
  • 2,5 su bardağı un 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 yemek kaşığı kakao 
  • Yarım çay kaşığı toz kırmızı gıda boyası 
Kreması:
  • 400 ml süt kreması 
  • 300 gram labne peynir 
  • 80 gram beyaz çikolata 
  • Yarım su bardağı pudra şekeri 
  • 1 paket (2 poşet) krem şanti 
  • 1 çay bardağı soğuk süt 
Üzerine:
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • Çilek
  • Frambuaz
  • Çakal eriği 
  • Nane yaprakları
Yapılışı:
  • Oda sıcaklığındaki sütün içine elma sirkesi eklenip 10-15 dakika kadar bekletilir.
  • Oda sıcaklığındaki tereyağına toz şeker eklenip,  mikserle beyazlaşana kadar çırpılır.
  • Yumurtalar teker teker eklenerek çırpılmaya devam edilir.
  • Elma sirkesi eklenmiş süt koyulaştıktan sonra toz gıda boyası ile karıştırılır.
  • Kakao, kabartma tozu ve un da eklenerek bir defa daha mikserle çırpılır.
  • Kek hamuru tabanına yağlı kağıt konulan 18 santim çapında kelepçeli kek kalıbına dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık bir saat kontrol edilerek pişirilir.
  • Soğuyan kek kalıptan çıkartılır, altındaki kağıt alınır.
  • Kek soğuduktan sonra dört eşit parçaya kesilir.
  • Aralarına sıkma torbasına doldurulmuş krema sıkılıp damla çikolata serpilir.
Kremanın Yapılışı:
  • Krem şanti poşetleri çırpma kabına dökülüp, soğuk süt ile iyice kabarana kadar çırpılır.
  • Süt kremaları başka bir kaba alınıp, koyulaşana kadar çırpılır.
  • Çırpılan süt kremasına; pudra şekeri, krem şanti, eritilmiş ve benmari eritilip ılımış  beyaz çikolata, suyu süzülmüş labne peyniri de eklenerek iyice karıştırılır.
  • Krema karışımı uç takılmamış sıkma torbasına doldurulup, keklerin dış kenarı boyunca sıkılır.
  • İç kısmına da krema sıkılıp, damla çikolata serpilir.
  • Diğer kek patlarına da krema sıkılıp, aynı şekilde üst üste konulur.
  • En üste de kenar boyunca krema toplar halinde sıkıldıktan sonra yıkanıp kurulanmış meyvelerle süslenir.
  • En az yarım saat kadar buzdolabında bekletilip dilimlenerek servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...