12 Haziran 2020 Cuma

MALAGA PASTA

Malaga Pasta Tarifi
Malaga Pasta Nasıl Yapılır
Malzemeler:
Pasta Kekinin Malzemeleri: 
  • 4 adet yumurta 
  • 1 çay bardağı toz şeker 
  • 1,5 çay bardağı un 
  • Yarım çay bardağı süt 
  • Yarım çay bardağı buğday nişastası 
  • Yarım çay bardağı kakao 
  • 1 paket kabartma tozu 
Pastacı Kreması Malzemeleri:
  • 2,5 su bardağı süt 
  • 1 çay bardağı silme un 
  • 1 yemek kaşığı tepeleme buğday nişastası 
  • 1 çay bardağı silme toz şeker 
  • 1 adet yumurtanın sarısı 
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı 
  • 1 paket vanilya
Ganaj Malzemeleri: 
  • 200 ml süt kreması 
  • 120 gram bitter çikolata  (60+60 gram)  
  • 1 çay bardağı fındık kırıntısı 
İç Malzemesi: 
  • 7 adet muz




Yapılışı:
Pasta Kekinin Yapılışı: 
  • Oda sıcaklığındaki yumurtaların sarısı ve beyazı ayrı kaplara kırılır. 
  • Toz şekerin yarısı yavaş yavaş yumurtanın beyazlarına eklenip, mikserle katılaşana kadar çırpılır.
  • Yumurtaların sarısına kalan toz şekerin yarısı eklenip mikserle çırpıldıktan sonra süt, un, nişasta, kakao, kabartma tozu ve vanilya da eklenip karıştırılır.
  • Yumurta akları azar azar alınıp, köpüğü söndürülmeden aynı yönde kaşıkla karıştırılarak yumurta sarılarının olduğu kaba karıştırılır.
  • Pişirme kağıdı yayılmış büyük boy borcama alınıp, kaşığın tersi ile her yeri eşit kalınlıkta olacak şekilde yayılır. 
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika kadar kontrol edilerek pişirilir.
  • Piştikten sonra kağıtla birlikte borcamdan alınıp ızgara tel üzerinde soğumaya bırakılır.
Pastacı Kremasının Yapılışı:
  • Derin bir tencerenin içine süt, un, nişasta, toz şeker ve yumurta sarısı konulup, el çırpıcısı ile karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir.
  • Ocaktan alınan kremaya tereyağ ve vanilya eklenerek mikserle çırpılır.
  • Çırpılan kremanın kabuk bağlamaması için üzeri streç film ile örtülüp soğuması beklenir.
  • Soğuyan krema istenirse sıkma torbasına doldurulur.
Ganaj Yapılışı: 
  • Sos tenceresine konulan süt kreması içi su dolu başka bir tencere içine konularak ocak üzerinde benmari usulü ısıtılır.
  • Isınan kremaya parçalara ayrılmış çikolatalar konulup eriyene kadar kaynatmadan karıştırılıp ocaktan alınır.
  • Oda sıcaklığına gelince içine fındık kırıkları da eklenip, buzdolabında bekletilir.
Pastanın Yapılışı:
  • Kek ters çevrilip altındaki yağlı kağıt çıkartıldıktan sonra biraz da muzların büyüklüğüne bağlı olarak 12-14 dikdörtgen parçaya kesilir.
  • Altına yağlı kağıt serilmiş ızgara tel üzerine alınan kek parçalarına kaşık yardımıyla veya sıkma torbası ile krema sıkılır.
  • Muzlar soyulup ortadan iki parçaya kesilerek kremanın üzerine bastırılır.
  • Muzun kenarlarını da kaplayacak şekilde taşan krema ile sıvanıp buzdolabında bekletilir.
  • Buzdolabından alınıp, her tarafı hazırladığımız ganaj ile kaplanıp, kenarları fındık kırıkları ile süslenir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...