25 Haziran 2020 Perşembe

PANCARLI PİLAV

Pancarlı Pilav Tarifi
Pembe Pilav Tarifi
Malzemeler:
  • 4 adet pancar 
  • 2 su bardağı pirinç 
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Dereotu
  • Tuz 
Yapılışı:
  • Pancarların kabukları soyulup, dört beş su bardağı sıcak su ile tencerede pancarlar yumuşayana kadar haşlanır.
  • Haşlanan pancarlar salata yapmak için ayrılır.
  • Yıkanıp süzülmüş pirinçler zeytinyağı konulan tencerede şeffaflaşana kadar çevrilerek kavrulur.
  • Ayırdığımız üç su bardağı pancar suyu ve tuzu da eklenip, kısık ateşte pişirilir.
  • Pirinç suyunu çekince ocağın altı kapatılıp, ince kıyılmış dereotu eklenir.
  • Tencerenin üzerine önce kağıt havlu sonra da kapağı kapatılıp, demlendirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...