9 Haziran 2020 Salı

PATATES GRATEN

Patates Graten Tarifi
Patates Graten Nasıl Yapılır
Fırında Kremalı Patates Tarifi
Malzemeler: 
  • 5-6 adet patates 
  • 1 çay bardağı süt 
  • 1 paket süt kreması 
  • 150 gram kaşar peyniri 
  • Tuz 
  • Karabiber 
  • Dereotu


Yapılışı: 
  • Patatesler soyulup yıkandıktan sonra ince ince halka şeklinde dilimlenir.
  • Derin bir kapta süt, süt kreması ve tuz karıştırılıp, patatesler de eklenerek karıştırılır.
  • Fırın kabının kenarları yağlanıp, patates dilimleri yan yana dizilir.
  • Fırın kabına alınan patatesler önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Piştikten sonra fırından alınıp üzerine kaşar peyniri rendesi serpilerek tekrar fırına konulur.
  • Kaşar peyniri eridikten sonra alınıp dereotu da eklenerek sıcak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...