14 Haziran 2020 Pazar

MUHAMMARA

Muhammara Tarifi
Muhammara Nasıl Yapılır 
Malzemeler: 
  • 1 çay bardağı domates salçası 
  • 1 çay bardağı acı biber salçası 
  • 1 çay bardağı galeta unu veya bayat ekmek kırıntısı 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • Tercihe bağlı 1-2 adet közlenmiş kapya biber
  • Tercihe bağlı 2 diş sarımsak 
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz 

Yapılışı: 
  • Kapya biberler fırın ızgarasında közlenip, çekirdekleri çıkartılıp, kabukları soyulur.
  • Mutfak robotunda parçalanır veya olabildiğince minik doğranır.
  • Sarımsaklar ezilir.
  • Cevizler havanda biraz irice dövülür.
  • Tüm malzemeler eklenerek iyice karıştırılır.
  • Karışım kavanoza alınıp, üzerini bir parmak geçecek kadar zeytinyağı konulduktan sonra  kavanozun kapağı kapatılarak  hava alması engellenirse uzun süre buzdolabında saklanabilir.

4 yorum:

  1. Bu karışıma kimyon da çok yakışır.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarifte de yapılış aşamasındaki fotoğrafta da kimyon var zaten :) Çok teşekkürler.

      Sil
  2. Çok severim ama hiç evde denemedim tarifi yazdım ilk fırsatta deneyeceğim,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir eksik iki fazla malzemeyle herkesin evde yaptığı bir tarif aslında, çok teşekkür ederim.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...