16 Haziran 2020 Salı

KARNABAHAR KÖFTESİ

Karnabahar Köftesi Tarifi
Karnabahar Köftesi Nasıl Yapılır
Malzemeler: 
  • 1 adet orta boy karnabahar 
  • 1 su bardağı kaşar peyniri 
  • 1 adet yumurta 
  • 1-1,5 su bardağı un 
  • 1 adet kuru soğan 
  • 2-3 adet taze soğan 
  • Maydanoz 
  • Dereotu 
  • Karabiber 
  • Kırmızı pul biber 
  • Kekik 
  • Tuz 
Yapılışı: 
  • Karnabahar çiçeklere ayrılıp, üzerini geçecek kadar sıcak suyla yumuşayana kadar haşlanır.
  • Suyu süzülen karnabaharlar elimizle parçalanır.
  • Rendelenmiş kuru soğanlar, rendelenmiş kaşar peyniri, yumurta, ince kıyılmış taze soğan, maydanoz ve dereotu karıştırılır.
  • Baharatlar, tuz  ve un da eklenerek, karıştırılır.
  • Kaşık kaşık alınıp, kızgın yağa atılarak kızartılır.
  • Kızarınca kağıt havlu serili tepsiye alınarak yağı çektirilir.
  • Sarımsaklı yoğurtla tercihen sıcak servis edilir.

2 yorum:

  1. Eline sağlık Nergiscim nefis görünüyor, çok da severim����Sevgilerimle����

    YanıtlaSil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...