26 Haziran 2020 Cuma

KURU İNCİRLİ KURABİYE

Kuru İncirli Kurabiye Tarifi
Kuru İncirli Kurabiye Nasıl Yapılır
Kuru İncir Kurabiyesi Tarifi
Malzemeler: 
  • 150 gram tereyağı 
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri 
  • 1 adet yumurta 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya
  • 4 su bardağı un 
  • 10 adet kuru incir 
  • 1 su bardağı ceviz 
  • Pudra şekeri

 
Yapılışı: 
  • Kuru incirler kaynar su içinde bekletilir.
  • Yumuşayınca sap ve dip kısmı kesilip atıldıktan sonra minik parçalar halinde doğranır.
  • Ceviz iri parçalar halinde elimizle kırılır.
  • Oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta ve diğer malzemeler karıştırılır.
  • Un azar azar eklenerek ele yapışmayan kıvamda hamur yoğurulur.
  • Ceviz büyüklüğünde yuvarlanan kurabiyelerin üzerine biraz bastırıldıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık yarım saat üstleri hafif kızarıncaya kadar pişirilir.
  • Fırından çıkartılıp, istenirse üstlerine pudra şekeri serpilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...