Kayısılı Kek Nasıl Yapılır
Taze Meyveli Kek Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
 - 1 su bardağı toz şeker
 - 125 gram tereyağı
 - 2 su bardağı un
 - 1 paket kabartma tozu
 - 10 adet kayısı
 
Yapılışı: 
- Oda sıcaklığındaki yumurtalar ve toz şeker beyazlaşana kadar mikserle çırpılır.
 - Eritilmiş soğutulmuş tereyağı, kabartma tozu ve un da eklenip mikserle bir kez karıştırılır.
 - Yağlanmış kalıba dökülüp üzeri düzeltilir.
 - Orta sertlikte kayısıların çekirdekleri çıkartılıp, istenen şekilde kek hamurunun üzerine dizilir.
 - Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
 - İstenirse üzerine pudra şekeri serpilip, soğuyunca dilimlenip servis edilir.
 





Kayısılı kek nefis görünüyor. Elinize sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
Sil