21 Nisan 2019 Pazar

DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE

Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi
Damla Çikolatalı Kurabiye Nasıl Yapılır
Malzemeler:
  • 3 su bardağı un 
  • 150 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı esmer şeker
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta 
  • 1 su bardağı damla çikolata 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya
Yapılışı:
  • Oda sıcaklığında ki  tereyağ diğer malzemeler ile karıştırılır.
  • Ele yapışmayacak kıvamda çok yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine elimizle yuvarlanan irice hamur parçaları aralıklı olarak yerleştirilir.
  • Hamurların tam üzerine elimizin ayası ile bastırılıp, inceltildikten sonra kenarları düzeltilir.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, kızarana kadar pişirilir.

20 Nisan 2019 Cumartesi

KAHVALTILIK KURU DOMATES

Kahvaltılık Kuru Domates Tarifi
Kahvaltılık Kuru Domates Nasıl Yapılır
Malzemeler:
  • 10-15 adet kurutulmuş domates 
  • 250 gram sepet peyniri
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası 
  • 1 diş sarımsak 
  • Yarım su bardağı ceviz 
  • Bir kaç dal biberiye
  • 1 yemek kaşığı tane karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 
  • 1 diş sarımsak 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • Yarım limonun suyu
Yapılışı: 
  • Kurutulmuş domatesler kaynar su içinde yumuşayana kadar bekletilip, suyu süzülür.
  • Peynirler küp küp doğranır.
  • Acı biber salçasına bir yemek kaşığı domatesleri yumuşattığımız sudan eklenip açılır.
  • Zeytinyağı da eklenip, diğer malzemelerle karıştırıldıktan sonra servis edilir.

19 Nisan 2019 Cuma

PEYNİRLİ PİŞİ

Pişi Tarifi
Peynirli Pişi Nasıl Yapılır
 Malzemeler:
  • 1 adet yumurta 
  • 5 yemek kaşığı yoğurt 
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • Tuz 
  • 2,5-3 su bardağı un
İç Malzemesi:
  • 1 çay bardağı beyaz peynir veya lor
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri
  • Maydanoz
  • Karabiber
Kızartmak için:
  • Zeytinyağı 
 Yapılışı:
  • Unun yarısı derin bir kaba alınıp, yoğurt, kabartma tozu, yumurta, zeytinyağı ve tuz eklenir.
  • Kalan un da azar azar eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Hamurun üzeri örtülüp yarım saat dinlendirilir.
  • Dinlenen hamur tezgah üzerine alınıp, çok ince olmayacak şekilde merdane ile açılır.
  • Karelere kesilen hamurun üzerine peynirli, maydanozlu iç malzemesinden konulup, üç tarafı sıkıca kapatılır.
  • Kızartma tenceresine zeytinyağı konulup kızdırılır.
  • Üçer dörder yağa atılan pişilerin üzerine kaşıkla kızgın yağ atıla atıla çevirerek kızartılır.
  • Kızaran pişiler kağıt havlu üzerine alınıp, tercihen sıcak servis edilir.

18 Nisan 2019 Perşembe

AVOKADOLU YOĞURTLU EZME

Avokadolu Ezme Tarifi
Avokadolu Ezme Nasıl Yapılır
Avokadolu Yoğurtlu Dip Sos Tarifi
Avokadolu Yoğurtlu Ezme Tarifi
Malzemeler:

  • 1 adet avokado
  • Yarım çay bardağı süzme yoğurt 
  • 1 diş sarımsak
  • 3-4 adet ceviz
  • Dereotu
  • Limon suyu
Yapılışı: 
  • Avokado yıkanıp, bıçakla dikine çizilip kesilerek içinden çekirdeği çıkartılır.
  • Kaşık yardımıyla içi çıkartılıp, yoğurt da eklenerek derin bir kap da çatalla iyice ezilir.
  • İnce kıyılmış dereotu, dövülmüş sarımsak, ceviz, limon suyu ve tuz da eklenir.
  • Damak tadına göre malzemeler azaltılıp, çoğaltılarak dip sos veya ekmeğin üzerine sürülerek servis edilir.

ŞEKER HAMURLU FERİHA KURABİYELERİ

 Şeker Hamurlu Doğum Günü Kurabiyeleri








17 Nisan 2019 Çarşamba

ELMALI PİRİNÇ SALATASI

Pirinç Salatası Tarifi
Elmalı Pirinç Salatası Nasıl Yapılır
Malzemeler:
  • 1 su bardağı pirinç 
  • 2 adet elma 
  • 1 çay bardağı nar tanesi 
  • 1 adet havuç 
  • 2-3 yemek kaşığı çam fıstığı 
  • 1 demet tere 
  • 1 adet limonun suyu 
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • Tuz
Yapılışı: 

  • Pirincin üzerine çıkacak kadar sıcak su konulup, su soğuyana kadar bekletildikten sonra suyu süzülüp yıkanır.
  • Süzülen pirince tuzu ve 1,5 su bardağı sıcak su eklenip, suyunu çekene kadar pişirilip soğumaya bırakılır.
  • Elmaların kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarılır.
  • Minik küpler halinde doğranan elmalar kararmaması için limonlu su da bekletilir.
  • Yıkanıp, suyu süzülen tereler ve havuç da doğranır.
  • Nar taneleri ve çam fıstıkları da eklenerek bütün malzeme karıştırılır.
  • Zeytinyağı, tuz ve limon suyu da eklenerek servis edilir.



16 Nisan 2019 Salı

KREMALI MİNİ PASTACIKLAR

Kremalı Pasta Tarifi
Kremalı Pasta Nasıl Yapılır
Malzemeler:
  • 4 adet yumurta 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • Yarım su bardağı zeytinyağı 
  • 200 gram buğday nişastası 
  • 1 paket kabartma tozu 
Kreması:
  • 1 paket Dr.Oetker Orman Meyveli Krem Şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 2-3 yemek kaşığı böğürtlen marmelatı

Yapılışı:
  • Oda sıcaklığındaki yumurtalar ve toz şeker mikserle beyazlaşana kadar çırpılır.
  • Zeytinyağı, buğday nişastası ve kabartma tozu eklenir.
  • Hepsi birlikte karıştırılır.
  • Yağlanıp, unlanmış çok büyük olmayan dikdörtgen fırın kabına dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 30 dakika kadar pişirilir.
  • Kürdan batırılıp, pişip pişmediği kontrol edilerek fırından alınıp, soğumaya bırakılır.
  • Krem şanti soğuk süt ile katılaşıncaya kadar çırpılır.
  • İçine böğürtlen, kızılcık vb. gibi orman meyvelerinin marmelatından eklenip, karıştırılır.
  • Krema soğuyunca sıkma torbası ile kekin üzerine sıkılır.
  • Kek küp küp olacak şekilde dilimlenerek biraz daha buzdolabında dinlendirilip, servis edilir.

15 Nisan 2019 Pazartesi

ENGİNAR SAPI YEMEĞİ

Enginar Kalbi Yemeği Tarifi
Bebek Enginar Yemeği Tarifi
Enginar Sapı Yemeği Tarifi

Malzemeler: 
  • 25-30 adet enginar kalbi
  • 15-20 adet enginar sapı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • Yarım demet dereotu
  • Limon suyu
  • Tuz
Yapılışı:
  • Bebek enginarların dıştan dört beş yaprağı kopartılıp, yaprakların ucu kesilir.
  • Enginar saplarının dış kısımları da soyulup, çatala gelecek büyüklükte doğranır.
  • Enginarlar ve enginar sapları kararmaması için limonlu su konulmuş derin bir kabın içinde bekletilir.
  • Yayvan bir tencerede zeytinyağında un ve doğranmış kuru soğan pembeleştirilir.
  • Enginarlar ve enginar sapları limonlu suyun içinden alınıp, tencereye konulur.
  • Yemeğe yarım limonun suyu, tuz ve su eklenir.
  • Kapağı kapatılarak kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir.
  • Ocaktan almaya yakın ince kıyılmış dereotu da eklenerek ılık servis edilir.


18 Mart 2019 Pazartesi

CANTUCCİNİ

Cantuccini Tarifi
Cantuccini Nasıl Yapılır
 
Malzemeler:
  • 2 adet yumurta 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 3 su bardağı un 
  • 100 gram badem 
  • 1 paket hamur kabartma tozu 

Yapılışı:
  • Oda sıcaklığındaki yumurtalarla toz şeker çırpılır.
  • Zeytinyağı ve azar azar kontrollü olarak un  da eklenip, yoğurulur.
  • Bademler de bütün olarak eklenip, hamura ince uzun şekil verilir.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat kadar pişirilir.
  • Fırından çıkartılıp soğuduktan sonra keskin bir bıçakla parçalamadan bir parmak kalınlığında dilimlenip, tekrar tepsiye dizilir.
  • Fırın 200 dereceye getirilip, 15-20 dakika iki tarafı da kızarana kadar fırında tutulup, çıkartılır.

17 Mart 2019 Pazar

BİSKÜVİLİ TİRAMİSU

Kolay Tiramisu Tarifi
Bisküvili Tiramisu Tarifi
 Malzemeler:

  • 1 paket çokoprens kremalı bisküvi

  • 1 su bardağı süt 
  • 1 yemek kaşığı nescafe 
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
Kreması:
  • 1 kutu labne peyniri  
  • 3 yemek kaşığı un  
  • 3 yemek kaşığı toz şeker 
  • 2 su bardağı süt 
Üzerine: 
  •  2 yemek kaşığı kakao

Yapılışı:
  • Elenmiş un ve şeker bir tencerede karıştırılır.
  • Süt azar azar eklenip sürekli karıştırılarak kısık ateşte pişirilir.
  • Soğuyunca labne peyniri eklenip, 10 dakika kadar mikserle çırpılır.
  • Sıkma torbasına doldurulan krema buzdolabında bekletilir.
  • Süt, toz şeker ve nescafe karıştırılmış kaseye bisküviler her yanı ıslanacak şekilde batırılıp, çıkarıldıktan sonra servis tabağına yan yana konulur.
  • Sıkma torbasındaki krema şekilli uç yardımıyla bisküvilerin üzerine istenen şekilde sıkılır.
  • Kremanın üzerine süzgeç yardımıyla kakao elenir.
  • Birkaç saat dinlendirilerek servis edilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...