Kedidili bisküvili pasta nasıl yapılır
Meyveli kedidilli soğuk pasta tarifi
Meyveli pratik pastayı Tümayın mutfağında görünce önce görüntüsü sonra da yapılışındaki pratiklik ilgimi çekmişti.Ben epeyce kalabalık bir akraba grubu için yaptığımdan büyük boy dikdörtgen borcam içinde tarifin yapılış aşamalarını ve ölçüsünü biraz değiştirerek yaptım.Meyve olarak da dondurucudan çıkardığım vişne ve fambuazlardan kullandım.Sonuçta görünüşü ve lezzeti ile herkesin beğendiği tatlı yerine de geçebilecek bir pasta oldu.
Malzemeler:- 2 litre süt
- 1 su bardağı mısır nişastası
- 5 yemek kaşığı un
- 6 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 2 paket sade toz krem şanti
- 2 paket kedidili bisküvi ( 24 + 24 adet)
- 2 kase sıcak su
- 2 tatlı kaşığı nescafe
- 2 paket (160 gram ) bitter çikolata
- Vişne
- Frambuaz
- Yabanmersini
- Nane yaprakları
- Mısır nişastası, un, pudra şekeri, toz şeker derin bir tencerede karıştırılır.
- Süt azar azar eklenip, sürekli karıştırılarak muhallebi gibi pişirilir.
- Piştikten sonra üzerinin kabuk tutmaması için arada karıştırılarak soğuması beklenir.
- Soğuyan muhallebiye toz halindeki krem şanti eklenerek, mikserle çırpılır.
- İki kase kadar sıcak suyun içine nescafe eklenip, karıştırılır.
- Büyük boy dikdörtgen borcamın içine kenarlara taşacak şekilde streç film yayılır.
- Kedidili bisküviler nescafeli suda ıslatılıp, borcama yanyana dizilir.
- Yanyana dizilen bir sıra bisküvi üzerine muhallebinin yarısı yayılır.
- İkinci sıra kedidili bisküvi dizilip, üzerine de kalan muhallebi yayılarak üzeri düzeltilir.
- Üzeri streçlenerek buzdolabının dondurucu kısmında donana kadar bekletilir.
- Donduktan sonra aynı boy borcam diğerinin üzerine kapatılıp, tatlı dikkatli bir şekilde çevrilip diğer borcama geçirilerek üstte kalan streç film çıkartılıp atılır.
- Benmari usulü eritilmiş bitter çikolata üzerine gezdirilir.
- Meyvelerle süslenerek buzdolabına konulur.
- Nane yaprakları da eklenerek dilimlenip servis edilir.