Fırında patatesli havuçlu tavuk tarifi
Fırında sebzeli tavuk tarifi
Fırın yemekleri, yemek yapmak için çok fazla vaktimiz olmadığında hem kurtarıcı oluyor hem de hafif karamelize olan lezzetiyle çok daha fazla seviliyor sanıyorum. Gerekli hazırlıkları önceden yapıp yemeği fırına koyarsanız pişene kadar geçecek sürede salata ve mezeleri hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler: - 10 parça kemiksiz tavuk kalça
- Yarım kilogram arpacık soğanı
- Yarım kilogram küçük boy patates
- Yarım kilogram küçük boy havuç
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- Kırmızı biber
- Kekik
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı:
- Kemiksiz tavuk kalçalarının varsa kemik parçaları ve tüyleri temizlenir, yıkanıp kağıt havluyla kurulanır.
- Derin bir kabın içinde süt, bir kaç kaşık zeytinyağı, baharatlar ve tavuk parçaları iyice karıştırılıp üzeri kapatılarak buzdolabında bir saat kadar bekletilir.
- Patatesler, havuçlar ve arpacık soğanları soyulup, kalan zeytinyağı ve baharatlarla karıştırılır.
- Yağlanmış fırın tepsisine yayılıp, önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık bir saat üzeri kızarana kadar pişirilip sıcak servis edilir.