Güllaç tarifi
Güllaç nasıl yapılır
Güllaç, Ramazan aylarında hemen her yerde gördüğümüz geleneksel tatlılarımızdan. Son yıllarda özellikle büyük marketlerde her zaman bulunabiliyor. O kadar hafif bir tatlı ki, bence her zaman yapılabilir. Güllaç olarak Saffet Abdullah markasını kullanıp, üzerine de ceviz ekliyorum. Ceviz dışında; badem, fındık, fıstık hatta değişik meyve taneleri ekleyebilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 paket güllaç
- 3 litre süt
- 1 kilogram toz şeker
- 1 yemek kaşığı gül suyu
- 1 su bardağı dolusu ceviz
Yapılışı:
- Süt ve tozşeker karıştırılıp, bir taşım kaynatılır.
- Süt ocaktan alınıp ılıdıktan sonra gül suyu eklenir.
- Tepsiye konulan her güllaç yaprağının parlak tarafına bir kepçe ılık süt gezdirilir.
- Güllaç yaprakları bittiğinde kalan süt üzerine dökülür.
- Kare kare kesilip, servis tabağına alınır.
- Üzerine dövülmüş ceviz eklenir.
- Sütün bozulmaması için buzdolabında bekletilir.