Sade dondurma tarifi
Sade dondurma nasıl yapılır
Sade dondurma tarifi ile yaptığınız dondurmanın içine renk renk mevsim meyvelerinden minik çilekler, böğürtlenler, üzümler koyabilir veya şeftali, kayısı gibi meyveleri küp küp doğrayarak da kullanabilirsiniz.Bir sıra meyve, bir sıra dondurma olacak şekilde cup bardaklarına koyarak servis edebilirsiniz.
Malzemeler:
- 5 su bardağı süt
- 2 su bardağı tozşeker
- 1,5 tatlı kaşığı salep
- 1 su bardağı böğürtlen
- 1 su bardağı ahududu
- 1 su bardağı karadut
- 1 su bardağı çekirdeksiz üzüm
- Meyveler dışında ki malzemeler tencere içinde karıştırılır.
- Salep taneciklerinin şişmesi için 10-15 dakika bekletilir.
- Ocağa alınıp, sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamında pişirilir.
- Soğuduktan sonra buzdolabının buzluğuna konulup, dondurulur.
- Her 15-20 dakikada bir buzdolabından çıkarılıp, karıştırılıp tekrar buzdolabına konulur.
- İyice sertleşip, dondurma kıvamını alana kadar bu işleme devam edilir.
- Cup bardaklarına bir sıra meyve, bir sıra dondurma olacak şekilde yerleştirilir.
- Buzdolabından alınıp, soğuk servis edilir.
nefis bir dondurma olmuş ellerinizesağlık..meyvalara bayıldım..ev yapımı gibisi yok..sevgiler..iyi bayramlar..
YanıtlaSilşahane bir görüntü arz ediyor ve tarifin içinde intoleransımın olduğu hiç bir şey yok o yüzden kesinlikle deneyeceğim!
YanıtlaSil