Şeftali reçeli tarifi
Şeftali reçeli nasıl yapılır
Sıcaklar sürerken, bir yandan da kış hazırlıklarımız sürüyor.Gerçi, bazen kış gelmeyecek duygusuna kapıldığım oluyor :) Şeftali reçeli, en fazla tükettiğimiz reçellerden.O kadar aromatik ve güzel kokuyor ki, tatlı niyetine bile yenilebilir hatta kışın keklerin, tartların üzeri şeftali ile süslenebilir.
Malzemeler:
- 1 kilogram şeftali
- 1 kilogram toz şeker
- Yarım limonun suyu
- Yumuşamamış, sert şeftalilerden alınıp, iyice yıkanır.
- Kabukları soyulur, istenen şekilde dilimlenir.
- Çekirdeği ve çekirdek etrafında ki sert kısım çıkartılır.
- Derin bir tencereye bir sıra şeftali, bir sıra şeker olacak şekilde malzeme bitene kadar konulur.
- Bir gece sulanması için bekletilir.
- Ertesi gün reçel kıvamı alana kadar önce harlı sonra kısık ateşte kaynatılır.
- Kevgir ile üzerinde biriken köpükler alınır.
- Limon suyu eklenip, bir iki taşım daha kaynatılarak ocaktan alınır.
- Reçel sıcakken kuru, temiz cam bir kavanoza doldurulur.
- Kavanoz kapağı sıkıca kapatılıp ters çevrilerek soğuyana kadar bekletilir.
Yaa bende yapmak istiyorum. Ama bir türlü cesaret edemiyorum...Sen güzel oluyor dediysen doğrudur. Pazartesi pazarından şeftaliler alınır ve reçel yapılırrrrr
YanıtlaSilBen çok seviyorum tadını,kokusunu.Bence de denemelisin.Sevgilerimle...
Sil