Karadut Şerbeti Tarifi
Karadut Şerbeti Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 500 gram karadut
- 250 gram toz şeker
- Yarım limonun suyu
- 1 litre su
Yapılışı:
- Karadutlar temizlenir, üzerine toz şeker dökülüp, karıştırılır.
- Buzdolabında bir gece bekletilip, suyunu salması sağlanır.
- Tencereye alınan karadutlar 15-20 dakika kaynatılır.
- Yarım limonun suyu eklenip, bir taşım daha kaynatılır.
- Üzerinde oluşan köpükler alınır.
- Ocak kapatılıp, soğumaya bırakılır.
- Soğuyan karadutlar etrafa sıçrayıp, leke yapmaması için derin bir kabın içinde süzgeçten geçirilir.
- Süzülen karadut şerbeti bir sürahiye alınıp, buzdolabına konulur.
- Bol buz eklenip, servis edilir.
- Şeker ve su oranı isteğe göre ayarlanabilir.
off şöyle doğal var mı daha güzeli
YanıtlaSilellerine sağlık
sevgiler
KARA DUT PARMAK GİBİ
YanıtlaSilKIZ YÜZÜN KAYMAK GİBİ
BENİ YARDAN AYIRAN ÇÜRÜSÜN YAPRAK GİBİ.... :))))))
nefissss iftarda buzz gibi ne guzel gider:)ellerine saglik nergiz hayirli iftarlar diliyorum.Sevgiler.
YanıtlaSil