Kadayıflı muhallebi tarifi
Kadayıflı muhallebi nasıl yapılır
Malzemeler:
- 300 gram taze kadayıf
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 50 gram tereyağı
- 1 çay bardağı ceviz
- 1,5 litre süt
- 2 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı buğday nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 poşet toz krem şanti
- Kadayıflar, kolay ufalanabilmeleri için bir gece önceden buzluğa konulup, dondurulur.
- Buzluktan çıkartılan kadayıflar, didiklenerek tereyağı eritilmiş tencerede rengi kızarana kadar kavrulur.
- Tencereye 1,5 çay bardağı şeker eklenip, şeker eriyene kadar karıştırılır.
- İrice dövülmüş cevizler de eklenerek ocaktan alınır.
- İkiye ayrılan kadayıflı karışımın yarısı, dikdörtgen bir kaba yayılır.
- Sütün içine toz şeker, un ve buğday nişastası karıştırılarak muhallebi pişirilir.
- Pişmeye yakın vanilya eklenip, karıştırılır.
- Muhallebi soğuduktan sonra bir poşet toz krem şanti eklenip, iyice çırpılır.
- Tepsiye yaydığımız kadayıfları dağıtmadan, hiç boşluk kalmayacak şekilde muhallebi kadayıfların üzerine kaşık kaşık yayılır.
- Ayırdığımız cevizli kadayıf da muhallebinin üzerine yayılarak, buzdolabına konulur.
- İyice soğuyunca dilim dilim kesilerek, servis edilir.
Ben bu tarifi çok kez yaptım...Gerçekten çok hafif bir tatlı...Yalnız aradaki muhallebiyi kendi tarifimi uyguluyorum daha güzel oluyor. Denemeyen varsa NERGİS MEVSİMİNİN bu güzel tarifini muhakkak uygulasın. PİŞMAN OLMAYACAKSINIZ.....
YanıtlaSilTeşekkür ederim,Fatoş.Benim de beğendiğim,hafif bir tatlı.Sevgiler.
YanıtlaSilKıtır kadayıflarla harika görünüyor.Ellerine sağlık.Sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkürler,kıtır kıtır olması benim de tercihim.Sevgiler.
YanıtlaSilBende yapıyorum harika oluyor
YanıtlaSil