Çilek reçeli tarifi
Çilek reçeli nasıl yapılır
Çilek reçeli, pek çok kişi için kahvaltıların vazgeçilmez reçellerindendir.Çilek mevsimi geçti ama ben reçel yapmak için, minik kokulu çileklerin çıkmasını bekledim.Burada ki pazarlarda, Kazdağları'nda ki köylerden gelen kadınlar topladıkları çilekleri satıyorlar, o kadar minik ve güzel kokuyorlar ki, her defasında ne kadar şanslı bir coğrafyada yaşadığımızı düşünmeden edemiyorum.
Malzemeler:
- 1 kilogram çilek
- 1 kilogram toz şeker
- Yarım limonun suyu
- Çilekler bir kez zedelemeden yıkanıp, suyu süzdürülür.
- Yaprakları ve sapları burulup, çekilerek çıkartılır.
- Derin bir kabın içine bir sıra çilek, bir sıra şeker olacak şekilde konulur.
- Bir gece sulanması için bekletilir.
- Ertesi gün ocağa konulup kısık ateşte koyulaşana kadar kaynatılır.
- Reçelin üzerinde oluşan köpükler alınarak, temizlenir.
- Limon suyu da eklenip, bir iki taşım daha kaynatılarak ocaktan alınır.
- Reçel sıcakken kuru, temiz cam kavanozlara konulur.
- Kapağı sıkıca kapatılarak ters çevrilir.
buralara pek uğramıyor böyle minik-kokulu çilekler artık. Resmen koca koca çilekler satılıyor pazarda. Yemek için bile almıyoruz artık....Afiyetle tüketin:)))
YanıtlaSilTeşekkür ederim.Gerçekten nerede ise dolma biber büyüklüğündeki,içi boş çileklerden sonra buralarda ki çilekler bulunmaz nimet.
YanıtlaSilOğlumun en sevdiği reçel çeşididir çilek reçeli ama ben bu yıl kaçırdım treni maalesef, o nedenle şeftali reçeli yaptım ancak:) Ellerine sağlık Nergisçim, sevgiyle..
YanıtlaSilŞeftali reçeli de çok güzel olur,çok severim.Senin de eline sağlık.
SilHarikaymış bu çilekler.Mis gibi ellerine sağlık.Rengi de çok güzel.
YanıtlaSilTeşekkürler.Gerçekten çok minik,güzel kokulu çilekler.Sevgiler.
Sil