Truff tarifi
Kestaneli truff tarifi
Kestaneli truff nasıl yapılır
Kestaneli truffu, kestane tadı daha baskın olsun diye sadece kestane, çikolata ve kremayı karıştırarak yaptım. Evde kalan kek parçalarını, istediğiniz kuru yemişleri ve hatta likör de ekleyebilirsiniz.Yapıp hazırladıktan sonra ister bayramlarda ikramlık olarak, isterseniz benim gibi sadece kahve keyfinize eşlik etsin diye kendiniz için yapabilirsiniz. Kestanelerin kabukları çıkartılınca, miktarının azalacağını düşünerek altı yüz gram kestane kullandım. Aslında malzeme miktarını damak zevkinize göre ve yuvarlanıp şekil verilecek kıvamı alana kadar değiştirebilirsiniz.
Malzemeler:- 500 gram kestane (temizlenmiş)
- 200 ml süt kreması
- 160 gram (80 gramlık 2 adet) bitter çikolata
- 2-3 yemek kaşığı kakao
- Kestaneler yıkanıp, kolay soyulmaları için kaynar su dolu bir kabın içinde yarım saat kadar bekletilir.
- Suyu süzüldükten sonra kabukları bıçak ile soyulur.
- Kahverengi iç kabuklarının da kolay soyulması için, biraz daha kaynar su da bekletilip, temizlenir.
- Kestaneler robotta parçalanarak çukur bir kaba alınır.
- Krema sos kabına boşaltılıp, kısık ateşte kaynatmadan ısıtılır.
- Parçalanan çikolata da kremaya eklenip, tamamen eriyene kadar karıştırılır.
- Kestane püresi de eklenip, hepsi birlikte karıştırılarak buzdolabına konulup, dondurulur.
- Donduktan sonra birer tatlı kaşığı ile alınan parçalar elde yuvarlanarak her tarafı kakaoya bulanır.
- Buzdolabına tekrar konulup, servis edilir.