Tahinli cevizli yufka tatlısı nasıl yapılır
Baklava yufkalı tarifler
Tahinli tarifleri seviyorsanız; baklava yufkası kullanarak çok kısa sürede çıtır çıtır herkesin beğeneceğini umduğum, bol cevizli tahinli yufka tatlısı yapabilirsiniz.İçindeki bol cevizi ile kuru baklava tadındaki bu tatlının üzerine pudra şekeri serperek özellikle ılık olarak tüketebilirsiniz.
Malzemeler:- 15 adet baklavalık yufka
- 2 su bardağı tahin
- 10 yemek kaşığı toz şeker
- 2 su bardağı ceviz
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- Baklavalık yufkalar üçer üçer ayrılır.
- Cevizler havanda irice dövülür.
- Tahin, toz şeker ve cevizler karıştırılır.
- Üst üste konan üç yufkanın üzerine tahinli karışım yayılır.
- Yufka uzun kenarı boyunca sarılıp rulo yapılır.
- Keskin bir bıçakla parçalamadan küçük verev parçalar kesilir.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilir.