Kurabiye Buketi Nasıl Yapılır
Royal Icıngli Kurabiye Tarifi
Royal Icıngli Kurabiye Nasıl Yapılır
Uykulu gözlerle, döndüm rüyamdan
Sana sarı laleler aldım çiçek pazarından
Yeniden başlasam, bu sefer korkmadan
Koklayıp birbirimizi, çöpe atmadan
Satırlar uçar gider aklımdan
Sana sarı laleler aldım çiçek pazarından...
Sana sarı laleler aldım çiçek pazarından
Yeniden başlasam, bu sefer korkmadan
Koklayıp birbirimizi, çöpe atmadan
Satırlar uçar gider aklımdan
Sana sarı laleler aldım çiçek pazarından...
- 250 gram tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı buğday nişastası
- 2 - 2,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
Kurabiyenin Yapılışı:
- Oda sıcaklığında ki tereyağına diğer malzemelerde eklenir.
- Yoğurulan hamurun üzeri örtülüp, yarım saat buzdolabında dinlendirilir.
- Unlanmış tezgah üzerinde merdane ile bir parmak kalınlığında açılır.
- Hamurdan kalıp ile laleler ve yaprakları kesilir.
- Kesilen çiçekler birbirlerine değmeyecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- Her çiçeğin ortasına hamuru parçalamayacak şekilde çöp şiş çubuğu geçirilir.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, kurabiyeler pembeleşene kadar pişirilir.
- Pişen kurabiyeler fırından çıkartılıp, soğumaya bırakılır.
- Royal ıcıng hazırlanıp, kurabiyeler renklendirilir.
- 200 gram pudra şekeri
- 1 adet yumurtanın akı
- 2 çay kaşığı limon suyu
- 3 çay kaşığı süt
- Çok az sarı ve yeşil gıda boyası
- Çöp şişler
- Oda sıcaklığında ki yumurtanın akı, sarısından bir damla bile karıştırılmadan ayrılır.
- Yumurtanın akı köpük haline gelene kadar önce düşük, sonra yüksek devirde mikserle çırpılır.
- Yumurta akına, çırpmaya devam ederken bir kaç defa da pudra şekeri eklenir.
- Beş dakika boyunca mikserle tek yönde çırpılır.
- Renklerin parlak olması ve kuruması için limon suyu eklenip, kısa süre daha karıştırılır.
- Royal ıcıngin üç parçaya ayrılır.Beyaz, sarı ve yeşil renk verilir.
- Kürdanın ucu ile birine az miktarda sarı ,diğerine yeşil gıda boyası karıştırılır.
- Beyaz royal ıcıng ucu çok az kesilmiş naylon bir torbaya konulur.
- Kurabiyelerin kenarına naylon torbayı sıkarak, incecik beyaz kontur çekilir.
- Konturların 15 dakika kadar kuruması beklenir.
- Sarı ve yeşil royal ıcıng içine süt eklenip iyice karıştırılarak, inceltilir.
- Kuruyan konturların arasında ki boşluklara birer çay kaşığı royal ıcıng konulup, yayılır.
- En az bir saat boyunca el değmeden kuruması sağlanır.