Susamlı kurabiye tarifi
Susamlı kurabiye nasıl yapılır
Susamlı kurabiye en çok yaptığım kurabiye olmasına rağmen, bir tanıdık tarifini blogda göremediğini söyleyince farkettim ki paylaşmamışım. Arşivimde düzenlenmeyi bekleyen o kadar çok tarif var ki, bir süre sonra en çok yaptıklarınız bile arada unutulabiliyor. Herkesin çok sevdiği bu kurabiyeyi elinizde minik toplar halinde yuvarlayarak veya üstüne bastırıp incelterek daha kıtır kıtır kurabiyeler yapabilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 çay bardağı susam
- 1 çay bardağı mısır nişastası
- 2 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 250 gram tereyağı
- 4 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- Susam teflon bir tavada yakmadan, sürekli karıştırılarak kavrulur.
- Oda sıcaklığındaki yağ ve diğer malzemelerle yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp şekil verilir.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kurabiyeler aralıklı dizilir.
- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında, 20-30 dakika kadar kontrol edilerek pişirilir.