Ispanak salatası tarifi
Ispanak salatası nasıl yapılır
Narlı ıspanak salatası tarifi
Bu hafta aldığım kuzu ıspanakları o kadar küçük yapraklı ve tazeydi ki, pişirilirse vitaminleri boşa gidecekmiş gibi geldiğinden, minik yapraklarından salatasını yaptım. Yapraklar çok küçük olduğundan parçalamadan kullandım. Eklenen nar tanelerinin de ekşilik vereceğini düşünüp, nar ekşisini salatanın tadına bakarak ayarlayabilirsiniz.
Malzemeler:
- Yarım kilogram kuzu ıspanağının yaprakları
- 1 adet narın taneleri
- 1 demet dereotu
- Yarım demet taze soğanın yeşil yaprakları
- 2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Ispanaklar bir kaç kez iyice yıkanır, süzgece alınıp, kurumaya bırakılır.
- Ispanağın yaprakları iki üç parça halinde kopartılır.
- Nar taneleri ayıklanıp, eklenir.
- Nar tanelerinin ekşiliği de göz önünde bulundurularak sosu hazırlanıp, dökülür.
- Dereotu, maydanoz, taze soğan da eklenip, karıştırılır.
- Sosunu çekmesi için bir saat kadar bekletilip, servis edilir.