Uğur böcekli kurabiye tarifi
Uğur böcekli kurabiye nasıl yapılır
Şeker hamurlu kurabiye nasıl yapılır
Böceklerden korktuğum nerede ise böcek fobim var diyebileceğim bir durumdayken, sanıyorum çocukluktan kalma bir alışkanlıkla halen korkmadığım, dokunabildiğim tek böcek uğur böceği...Çocukluk yıllarında, '' Uç uç böcecik, annen sana terlik pabuç alacak '' tekerlemesini söyleyip, dilek tutar hemen uçarsa da dileğimizin olacağına inanırdık.İnançların henüz sarsılmadığı çocukluk yılları ne güzelmiş...Bu uğur böcekli kurabiyeyi yaparken, aklıma eskisi gibi dilek dilemek geldi, uğur böcekli kurabiyeyi yerken, ''uç uç böcecik bize barış, adalet, huzur getir'' desek, o minik kanatlara bu yük çok mu ağır gelir acaba...- 250 gram tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı buğday nişastası
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 4 su bardağı un
- Yeşil, beyaz, kırmızı, siyah şeker hamuru
- Siyah gıda kalemi
- Oda sıcaklığında ki yağ ile diğer malzemeler karıştırılıp, hamur yapılır.
- Üzeri örtülerek yarım saat dinlendirilir.
- Hafif unlanmış tezgahta yarım santim kalınlığında merdane ile açılır.
- Hamurdan kalıpla yapraklar kesilir.
- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir.
- Tel ızgara üzerine çıkartılan yaprak kurabiyeler soğutulur.
- Soğuyunca bal sürülüp, merdane ile ince açılmış yeşil şeker hamuru kaplanır.
- Yeşil şeker hamuruna beyaz katılıp yoğurularak incecik şeritler yapılır.
- Yaprağın etrafı ballı su ile ıslatılarak şeritlerle kontur çekilir.
- Şeritler; şeker hamuru yerine royal ıcıng ile kontur çekerek de yapılabilir.
- Kırmızı şeker hamurundan minik uğur böcekleri yapılıp, siyah gıda kalemi ile süslenir.
- Çok az ıslatılarak yaprakların üzerine yapıştırılır.