Arapsaçlı kuru fasulye yemeği tarifi
Arapsaçlı kuru fasulye yemeği nasıl yapılır
Rezeneli kuru fasulye yemeği tarifi
Otlar içinde annemin en sevdiği ot arapsaçı olunca, mevsiminde evimizden anason kokusu eksik olmazdı :) Arapsaçını karışık ot yemeklerinde, böreklerde, kavurmalarda pek çok yemekte kullanırdı. Annemden sonra uzun süre arapsaçı almadım, yiyemedim ama pazarda o kadar güzel arapsaçları vardı ki, biraz da burnumdan hiç gitmeyen o anason kokusuyla çok uzun süre sonra nihayet arapsaçı alıp, kuru fasulyeli yemeğini yaptım.
Malzemeler:
- Yarım kilogram kuru fasulye
- Yarım kilogram arapsaçı
- 1 adet kuru soğan
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Kuru fasulyeler bir gece önceden ıslatılır.
- Ertesi gün haşlanıp, suyu süzülür.
- Yemeklik doğranmış kuru soğan bir tencerede pembeleştirilir.
- Arapsaçlarının sert kısımları ayrılarak hiç kum kalmayana kadar bir kaç kere yıkanır.
- Çatala gelecek büyüklükte doğranarak, kuru soğanlarla birlikte biraz kavrulur.
- Sıcak su eklenip, yarım saat kadar pişirilir.
- Süzülmüş kuru fasulyeler de eklenerek bir kaç taşım daha pişirilip, ocaktan alınır.
- Karabiberi eklenip, ılık servis edilir.