Meyve salatası nasıl yapılır
Akşam yemekleri sonrasında hem hafif bir tatlı, hem de meyve niyetine ikram edebileceğiniz meyve salatası için istediğiniz çeşit ve miktardaki meyvelerden kullanabilir, evde birer ikişer kalmış meyveleri de bu şekilde değerlendirebilirsiniz. Kullandığınız meyveler yeterince olgun ve tatlı değilse, meyve suyuna biraz şeker ekleyebilirsiniz.Ben meyve salatasını yaz meyveleri ile yaptığımda üzerine dondurma koyarak, kış meyveleri ile yaptığımda ise krem şanti koyup meyve sosu dökerek servis ediyorum.
Malzemeler:
- 1 adet portakal
- 2 adet mandalina
- 2 adet elma
- 1 adet ayva
- 1 adet muz
- 1 adet armut
- 2 adet erik
- 1 adet trabzon hurması
- 1 küçük salkım üzüm
- 1 adet nar
- 1 su bardağı meyve suyu
- 2-3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 poşet krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- Krem şanti poşeti bir kaba dökülür.
- Soğuk süt ile katılaşana kadar çırpılıp buzdolabında bekletilir.
- Derin bir kabın içine önce kabukları soyulmuş portakal ve mandalinalar küp küp doğranır.
- Diğer bütün meyvelerinde çekirdekleri çıkartılıp, kabukları soyularak küp küp doğranır.
- Nar ve üzüm tanelenir.
- Bütün meyveler karıştırılıp, servis edilecek kaplara paylaştırılır.
- Meyve suyu içine istenirse toz şeker eklenip, meyvelerin üzerine dökülür.
- Buzdolabında bekletilir.
- Servis edileceği zaman üzerine krem şanti veya dondurma eklenip, meyve sosu sıkılır.