Ispanaklı börek tarifi
Ispanaklı börek nasıl yapılır
Hazır yufkadan börek tarifi
Sadece iki adet hazır yufka ile yaptığım, minik puf puf poğaça görüntüsündeki bu böreklerin iç malzemesini ben önceden haşlayıp, suyunu sıkarak buzdolabında beklettiğim ıspanaklara lor ekleyerek hazırladım.Siz isterseniz mini böreklerinizi patatesli veya sadece peynirli olarak da yapabilirsiniz.
Malzemeler:
Malzemeler:
- 2 adet yufka
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı süt
- 1 kilogram ıspanak
- 500 gram lor
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurtanın sarısı
Yapılışı:
- Yufkanın biri tezgaha yayılır.
- Zeytinyağı ve süt karışımı ile her yeri yağlanır.
- İkinci yufka da üzerine yayılıp, onun da her yeri zeytinyağı süt karışımı ile yağlanır.
- Yufka önce dörde bölünür.
- Her parça tekrar sekiz parçaya bölünerek toplamda otuz iki adet parça kesilir.
- İç malzemesi hazırlanıp, böreklerin içine konulur.
- Üçgen parçaların kenarları içe kıvrılıp, biraz gevşek olarak sarılır.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- Üzerine yumurta sarısı biraz yağla inceltilip sürülür, çörek otu serpilir.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.