Kırma tavuk kebabı nasıl yapılır
Yılbaşı davet yemekleri
Osmanlı İmparatorluğu döneminde saray mutfağında yapılan yemekleri araştırıp bu konularda kitap yazan, unutulan tarifleri gün yüzüne çıkarıp mutfaklarımızda denememizi sağlayan Yunus Emre Akkor şefimiz bu sene ki blogger toplantımızın davetlileri arasındaydı.O günkü konuşması sırasında verdiği Kırma Tavuk Kebabı tarifini ilk misafir davetimde denedim.Tavuk yemeklerini pek sevmeyenlerin bile çok severek yediği yapılışı çok kolay, lezzeti dediklerine göre mükemmel bu kebabı davetlerinizde hatta yılbaşı sofralarınızda ana yemek olarak servis edebilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 adet bütün tavuk veya 8 parça kemiksiz derili tavuk budu
- 100 gram tereyağı
- 1 adet kuru soğan
- 10-15 adet arpacık soğanı
- 6 adet kurutulmuş kırmızı acı biber
- Yarım demet maydanoz
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet rendelenmiş kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Tavuğun derisi kalacak şekilde kemikleri temizlenir.
- Tavuk bütün kullanıldıysa 8 parçaya ayrılır.
- Kuru soğanlar blender ile parçalanıp, tuz eklenir.
- Tavuk parçaları bu karışım ile ovalanıp, terbiyesi için yarım saat kadar bekletilir.
- Tereyağı yayvan bir tencereye konulup, yakmadan eritilir.
- Tavuk parçalarının üzerindeki rendelenmiş soğanlar sıyrılıp, temizlenir.
- Yağ kızınca tavuk parçalarının derili kısımları alta gelecek şekilde tavaya dizilip, arkalı önlü rengi değişene kadar iyice kızartılır.
- Ayıklanmış arpacık soğanlar, tuz, kuru acı biberler ve baharatları eklenip pişirilir.
- En son suyu da eklenerek kısık ateşte yarım saat kadar pişirilir.
- İnce kıyılmış maydanoz eklenerek, sıcak servis edilir.