Çikolatalı cevizli üzümlü çörek nasıl yapılır
Cevizli üzümlü çörek tarifi
Çikolatalı, cevizli, üzümlü yada istediğiniz iç malzemelerini ekleyerek daha da zenginleştirebileceğiniz bu kurabiye tadındaki çöreği herkesin seveceğini umuyorum.
Malzemeler:
Yapılışı:
- 100 gram tereyağı
- Yarım su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım paket instant kuru maya
- 1 adet yumurta
- 2,5 su bardağı un
- 50 gram tereyağı
- 160 gram bitter çikolata
- 1 su bardağı ceviz
- 1 çay bardağı kuru çekirdeksiz üzüm
- Süt biraz ısıtıldıktan sonra tereyağ eklenir.
- Ilık haldeyken toz şeker de eklenip, karıştırılır.
- Derin bir kaba un elenir.
- İnstant maya ve sütlü karışım da eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Hamurun üzeri streçlenip, mutfak havlusu ile sarılarak sıcak bir yerde bir saat kadar mayalanması beklenir.
- Hafif unlanmış tezgah üzerinde hamur merdane ile yarım parmak kalınlığında ince uzun açılır.
- Üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata tereyağı ile karıştırılarak yayılır.
- Ceviz ve üzümlerde yayıldıktan sonra uzun kenarı boyunca rulo yapılır.
- Rulo yağlı kağıt üzerine alınır.
- Hamurun iki ucu birleştirilip, simit şekli verilir.
- Hamurun iç tarafı kesilmeden bırakılıp, dış tarafı iki üç parmak arayla bıçakla kesilir.
- Kesilen parçaların biri içe biri dışa doğru çevrilir.
- Yanlara doğru içi biraz açılarak elle şekil verilir.
- Yağlı kağıt iki ucundan tutularak fırın tepsisine yerleştirilir.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Fırından çıkıp, ilk sıcaklığı geçince üzerine pudra şekeri serpilir.