Kolay merengli tart tarifi
Kolay merengli tart nasıl yapılır
Merengli tart yapmakta kullanacağınız tüm malzemelerin bir arada olduğu bir paket Dr.Oetker ürünü hazır merengli tart alıp, mutfağınızda her zaman bulunan bir kaç malzemeyi de ekleyerek çok lezzetli ve görünüşü güzel merengli tart yapabilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 adet Dr.Oetker Merengli tart
- 100 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı süt
- 2,5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 adet limonun kabuğunun rendesi
- 7 yemek kaşığı limon suyu
- Merengli karışım paketi
- 8 yemek kaşığı su
- 1 poşet krem şanti
- 1 çay bardağı soğuk süt
- 26 santim çapında ki kelepçeli kalıp margarin ile yağlanır.
- Paketin içindeki unlu karışım çırpma kabına boşaltılır.
- Üzerine tereyağı, yumurta ve süt eklenir.
- Mikserle önce düşük sonra yüksek devirde çırpılır.
- Hamur yağlanmış kalıba dökülüp, üzeri kaşıkla düzeltilir.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirilir.
- Fırından çıkardıktan sonra soğuması için bekletilir.
- Derin bir tencereye süt ve Dr. Oetker paketinin içinden çıkan krema karışımı dökülüp, sürekli karıştırılarak pişirilir.
- Ocaktan alınıp, margarin, limon kabuğu rendesi ve limon suyu eklenerek margarin eriyene kadar karıştırılır.
- Kelepçeli kalıbın içindeki pişmiş tartın üzerine bekletmeden krema dökülür.
- Fırının ızgarası açılır.
- Çırpma kabına 8 yemek kaşığı su ve paketten çıkan merengli karışım dökülür.
- Mikserle önce düşük sonra yüksek devirde 3-4 dakika çırpılır.
- Hazırlanan mereng sıcak krema üzerine dökülüp yayılır ve üzeri kaşık ile şekillendirilir.
- Kalıp fırının en üst rafına konulup, fırın kapağı açık bırakılır.
- Fırının yanından ayrılmadan merengin üzeri hafif kızarıncaya kadar beklenir.
- Fırından çıkıp oda sıcaklığına gelince buzdolabına alınır.
- Krem şanti soğuk süt ile iyice çırpılıp, buzdolabında bekletildikten sonra krema sıkacağı ile pastanın kenarlarına sıkılır.
- Buzdolabında en az iki üç saat bekletilip, dilimlenerek servis edilir.