Kolay profiterol nasıl yapılır
Kolay profiterol tarifi
Paskalya çöreğinden profiterol tarifi
Profiterol yapmak zor olmasa da, biraz el oyalayıcı bir tatlı olduğundan her zaman yapmaya vakit bulamayabilirsiniz. Vaktiniz varsa daha önce paylaştığım profiterol tarifini; vaktiniz az ise hemen her pastahanede satılan paskalya çöreklerinden alıp, üzerine hazırladığınız çikolatalı sosu dökerek çok kısa sürede çok kolay profiterol benzeri bir tatlı yapabilirsiniz.
Malzemeler:
- 250 gramlık paskalya çöreği
- 2 paket Dr. Oetker bitter çikolatalı sos
- 5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı bitter damla çikolata
- 1 kahve fincanı fındık kırıntısı
- 1 kahve fincanı antep fıstığı
- 1 kahve fincanı hindistan cevizi
- Paskalya çöreği küp küp doğranır.
- Çikolatalı sos karışımı derin bir tencereye alınan sütün üzerine eklenip, devamlı karıştırılarak göz göz oluncaya kadar pişirilir.
- Servis edilecek kabın içine bir sıra küp doğranmış paskalya çöreği sıralanıp, damla çikolata serpilir ve hepsi çikolatalı sosa bulanır.
- Üzerine tekrar küp doğranmış paskalya çörekleri konulup, malzemeler bitene kadar devam edilir.
- Tatlı servis tabağına yayılır veya tek kişilik kaselere konulur.
- En üste çikolatalı sos dökülüp; antep fıstığı, fındık ve hindistan cevizi ile süslenir.