Pancar Salatası Tarifi
Pancar Gülü Salatası Nasıl Yapılır
Yoğurtlu Pancar Gülü Salatası Tarifi
Malzemeler:
Pancar Gülü Salatası Nasıl Yapılır
Yoğurtlu Pancar Gülü Salatası Tarifi
Malzemeler:
- 500 gram süzme yoğurt
- 3-4 adet kırmızı pancar
- 2-3 diş sarımsak
- Tuz
Yapılışı:
- Pancarlar iyice yıkanıp, soyulur.
- Yumuşayana kadar haşlanır.
- Soğuduktan sonra ortadan ikiye bölünüp dilimlenir.
- Süzme yoğurda çok az su eklenip, pürüzsüz katı kıvamda çatalla çırpılır.
- Dövülmüş sarımsaklar ve tuz da eklenip, karıştırılır.
- Süzme yoğurt streç film serilmiş çukur bir kaseye alınıp kaşıkla bastırılır.
- Servis tabağının altına pancar dilimleri konulup, üzerine süzme yoğurt kasesi ters çevrilerek yoğurt çıkarılır.
- Streç film çıkartılıp, yoğurda şekil verilir.
- Pancar dilimleri alttan üste doğru yoğurda batırılarak gül şekli verilir.