Un helvası tarifi
Un helvası nasıl yapılır
Zeytinyağlı un helvası tarifi
Kaşık helvası nasıl yapılır
Un helvası genellikle tereyağı veya margarin kullanılarak yapılsa da, zeytinyağı memleketinde yaşadığımızdan doğal olarak bizim un helvamız da zeytinyağı ile yapılıyor :) Çocukluğumdan beri hatırladığım, halen de devam ettirdiğim bir ritüel olarak zeytinler sıkılıp eve yeni yağ gelince, yeni yağ ile un helvası yapılır, '' yağ da şerbet gibiymiş'' diye sevinilir bir anlamda helvanın lezzeti ile yağın asidi test edilirdi :) Helvayı çam fıstığı yada ağartılmış bademle yapsam da, bu defa evde badem ve fıstık bulamayınca yeni yağımızı bekletmeden helvayı evde ki ceviz ile yaptım.
Un helvası nasıl yapılır
Zeytinyağlı un helvası tarifi
Kaşık helvası nasıl yapılır
Un helvası genellikle tereyağı veya margarin kullanılarak yapılsa da, zeytinyağı memleketinde yaşadığımızdan doğal olarak bizim un helvamız da zeytinyağı ile yapılıyor :) Çocukluğumdan beri hatırladığım, halen de devam ettirdiğim bir ritüel olarak zeytinler sıkılıp eve yeni yağ gelince, yeni yağ ile un helvası yapılır, '' yağ da şerbet gibiymiş'' diye sevinilir bir anlamda helvanın lezzeti ile yağın asidi test edilirdi :) Helvayı çam fıstığı yada ağartılmış bademle yapsam da, bu defa evde badem ve fıstık bulamayınca yeni yağımızı bekletmeden helvayı evde ki ceviz ile yaptım.
Malzemeler:
- 1,5 su bardağı un
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı süt veya su
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı irice kırılmış ceviz
Yapılışı:
- Derin bir tencerede zeytinyağı yakmadan, kızdırılır.
- Un ve cevizler eklenir.
- Sürekli karıştırılarak unun rengi değişene kadar 15 dakika kavrulur.
- Önceden hazırlanmış şekerli ılık süt kavrulan una eklenir.
- Hızlı bir şekilde karıştırılıp, tencerenin kapağı kapatılır.
- Ocağın altı da kapatılarak, helva 10 dakika kadar dinlendirilir.
- Kaşıkla şekil verilen helvalar servis tabağına dizilir.