Balık kokoreç tarifi
Somon balığı sote nasıl yapılır
Somon balığı kokoreç nasıl yapılır
Ankara'da çalıştığım yıllarda öğlen yemeğimi çoğu zaman evde hazırlayıp yanımda götürsem de, dışarıda yiyeceğimiz zaman Ege otlarından, enginar kalbine kadar o yıllarda Ankara'da bulunması zor meze ve balık çeşitleri ile göz dolduran bir balıkçıyı tercih ederdik.İlk defa orada yediğim balık kokoreçi sonraları evde de yapmaya başladım. Siz de balık kokoreçi istediğiniz cins balık kullanarak yapıp, isterseniz dürüm yada ekmek arası olarak da servis edebilirsiniz.
Malzemeler:
- 3-4 dilim somon balığı filetosu
- 2 adet domates
- 2 adet acı sivri biber
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım demet dereotu
- Kırmızı pul biber
- Karabiber
- Kekik
- Kimyon
- Tuz
Yapılışı:
- Sarımsak ve doğranmış kuru soğanlar, zeytinyağında çevrilir.
- Balıklar yıkanıp, kurulanıp, kılçıkları çıkartılarak küp küp kesilir.
- Balıklara doğranmış acı sivri biberler de eklenip kavrulmaya devam edilir.
- Domatesler ve baharatlar da eklenip, suyunu çekene kadar pişirilir.
- En son ince kıyılmış dereotu da eklenip, sıcak servis edilir.