Kuzu göbeği ( Morel ) mantarı
Kuzu göbeği mantarı güveci tarifi
Kuzu göbeği mantarı nasıl pişirilir
Morel mantarı güveç tarifi
Morel mantarı güveci nasıl yapılır
Üç yıl önce yaptığım Kuzu Göbeği ( Morel ) Mantarı Dolması ve Kuzu Göbeği ( Morel ) Mantarı Kavurması tariflerimin fotoğrafı onlarca kişi ve firma tarafından kendileri yapmış gibi, altına tarifler uydurularak halen paylaşılmaya devam edilince, herhalde Türkiye Cumhuriyeti'nde benden başka kuzu göbekli yemek yapan yok diye düşünüp sorumluluğumu yerine getirmek için bir tarif daha paylaşayım diye düşündüm :) Aslında bu yemek için bir kaç fotoğrafım daha vardı ama nasılsa bunu da yıllarca başka sayfalarda göreceğim için takip etmek kolay olsun diye hepsini paylaşmıyorum. Bazen fotoğrafların altına acaba adımı yazmasam da hırsızlarda uğraşıp adımı silme zahmetinde kalmasalar mı diye düşünmeden de edemiyorum.Neyse; şaka bir yana benim adımı silip silip kendileri yapmış gibi fotoğrafı yayınlayan bu emek hırsızlarına canım yeterince sıkılıyor, sizleri de sıkmamak için kuzu göbekli, arpacık soğanlı güveç tarifimi paylaşayım.
Malzemeler:
- 500 gram kuzu göbeği ( morel ) mantarı
- 250 gram arpacık soğanı
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet kırmızı acı biber
- 2 adet yeşil sivri biber
- 7-8 adet kiraz domates
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı sıcak su
- Dereotu
- Karabiber
- Tuz
- Mantarlar dip kısımlarından biraz kesilir.
- Hiç kum kalmayana kadar iyice yıkanır.
- Mantarlar küçükse bütün olarak bırakılır, büyükse ikiye üçe kesilir.
- Zeytinyağında yemeklik doğranmış kuru soğan, soyulmuş arpacık soğanlar ve mantarlar kavrulur.
- Doğranmış kırmızı, yeşil biberler ve en son kiraz domatesler de tencereye eklenir.
- Tuzu ve yarım çay bardağı sıcak su da eklenip, tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
- İndirmeye yakın karabiber ve dereotu eklenip, sıcak servis edilir.