Taze kekik salatası nasıl yapılır
Zahter salatası tarifi
Zahter salatası nasıl yapılır
Taze kekikten yapılan zahter salatasını ilk defa Antakya'da yemiş ve dönerken tezgahlarda yemyeşil tepecikler halinde satılan kekiklerden bir kaç demet alarak dönmüştüm.Acımsı tadı nedeniyle taze kekikleri biraz tuz ile ovup, acısı çıktıktan sonra yıkayarak kullandım.Çok çabuk karardığı için, yeşil taze uçların birazını salatanın görüntüsü için ovmadan kullandım ve domatesler henüz olgunlaşıp, istediğim lezzette olmadığından kiraz domates kullandım.Nar ekşisini, zeytinyağını ve tuzunu da servisten hemen önce ekledim.
Malzemeler:
- 1 demet taze kekik
- 1 demet maydanoz
- 7-8 adet kiraz domates
- 2-3 adet taze soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
- Tuz
- Taze kekiklerin uçlardaki yeşil yaprakları kopartılır.
- Çok az tuz ile ovulup, yıkanıp acısı çıkarıldıktan sonra süzgeçte süzdürülür.
- Maydanoz ince ince kıyılır.
- Domates ve taze soğanlarda doğranıp, bütün malzemeler karıştırılır.
- Servis tabağına alındıktan sonra zeytinyağı ve nar ekşisi eklenir.