Acı filizli kiş nasıl yapılır
Yabani kuşkonmazlı kiş tarifi
Baharla birlikte satıcıların kucaklarında çiçek demeti gibi tutup, yere indirmeye kıyamadıkları asparaça, acı ot, acı filiz, izvinya, avronyes yada sarmaşık denilen yabani kuşkonmaz pazarlarda bir kaç haftadır satılmaya başlandı. Alışık olmayanların biraz acı bulduğu tadını kırmak için pırasa veya taze soğan yapraklarıyla kavurup üzerine yumurta kırsak da, daha önce yaptığım enginarlı kişten sonra bir de yabani kuşkonmazlı kiş denemeye karar verdim.Filizlerin uç kısımlarını çıt çıt kırılabilecekleri yere kadar kırıp, esneyip kırılmayan kart kısımlarını kullanmadım.
Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- 1 çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine:
- 2 bağ yabani kuşkonmaz
- 3-4 adet taze soğan
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
- Bir kaç dilim kaşar peyniri
- 1 çay bardağı tatlı lor
- 1 çay bardağı İzmir tulum peyniri
- 1 çay bardağı süt
- 1 adet yumurta
- Karabiber
- Tuz
- Yabani kuşkonmazlar yıkanıp, çıt çıt ses gelen yerine kadar taze kısımları kopartılır.
- Tavada çok az zeytinyağında doğranmış taze soğanlar ve uzun uzun kırılmış yabani kuşkonmazlar biraz çevrilip, tuzu ve karabiberi de eklenerek soğumaya bırakılır.
- Un, yoğurt, zeytinyağı, tuz ve kabartma tozu karıştırılarak hamur yoğurulur.
- 22 santim çapında kalıba hamurun kenarları biraz yükseltilip, elle bastırılarak yayılır.
- Hamurun kabarmaması için çatalla üzerine delikler açılır.
- Biraz yağda çevrilmiş yabani kuşkonmazlar hamurun üzerine yayılır.
- Peynirler, süt ve yumurta çırpılarak hamurun üzerine dökülür.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırının alt rafında 15 dakika altının pişmesi için tutulur.
- Sonra orta rafa alınıp, 30-40 dakika kadar pişirilir.
- Fırından çıkartılıp, kaşar peyniri serpilip, tekrar fırına konulur.
- Kaşar peyniri eridikten sonra fırından alınıp, sıcak servis edilir.
Harika görünüyor,ellerinize sağlık. Sevgiler
YanıtlaSilTeşekkür ediyorum :) Sevgiler.
SilEline sağlık canım harika değişik bir kiş bu denemek isterdim sevgiler
YanıtlaSilUmarım deneyince de beğenirsiniz, sevgilerimle.
SilGörüntü harika..Elinize sağlık..
YanıtlaSilTadı da güzeldi :) Teşekkürler, sevgiler.
Silnefis görünüyor. Ellerinize sağlık..:)
YanıtlaSilÇok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.
Silçok güzel görünüyor eminim tadıda öyledir ellerinize sağlık
YanıtlaSilHamurişlerini sevince her hali güzel geliyor :) Teşekkürler.
SilKuşkonmazlı birşey denemedim hiç tadını da merak ediyorum..Görüntü çok güzel..
YanıtlaSilBen kiş için yabani kuşkonmaz kullandım, diğer kuşkonmaz aynı lezzeti verir mi bilmem ama kuşkonmaz konserve halinde de satılıyor.Teşekkür ediyorum, sevgilerimle.
Silellerine sağlık kardeşimin kızları hastası bu kuşkonmazın:)) nefis bir tarif daha:))
YanıtlaSilYazın geldiklerinde denersen, beğeneceklerini düşünüyorum Hatice'ciğim.Çok teşekkürler, sevgilerimle.
SilHiç yemediğim bir ot bu, ama Tattığım Ege otları hep hoşuma gitmiştir. Ellerinize sağlık lezzetli olduğu kesin:)
YanıtlaSilBu da pek çok kişinin bilmediği otlarımızdan ama seveni çok :) Çok teşekkürler, sevgiler.
Siloff kiş yani kuşkonmaz değil ama ıspanaklı falan bayılırım elinize sağlık..
YanıtlaSilÜst malzemesi istediğiniz bir şeyle değiştirilebilir ama bu da güzel oldu.Teşekkür ediyorum, sevgiler.
Silpizza gibi görünüyor harika olmuş ellerine sağlık ♥
YanıtlaSilKiş de bir nevi pizza zaten :) Çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.
SilAhh! Bizim de çok sevdiğimiz bir bitki. Ben hiç acısına rastlamadım ama duymuştum acısı gitsin diye azıcık haşladıklarını. Bu sene buralarda rastlamak zor artık ama seneye mutlaka deneyeceğim kişini de. Çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilAcısı da çok acı değil ama gene de pırasayla filan kavuruyoruz.Umarım denediğinizde de beğenirsiniz, çok teşekkürler, sevgiler.
SilÇok farklı bir tarif.. Denemek isterim. Ellerinize sağlık...)
YanıtlaSilAslında üst malzemesi farklı oldu, başka sebzelerle de deneyebilirsiniz.Teşekkür ediyorum, sevgiler.
SilDeğişik tarifler denemek lazım. Bu da çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilBazen bir malzeme değişimi ile çok farklı bir şeyler çıkabiliyor, bence de denemek lazım :) Çok teşekkürler, sevgiler.
SilBu nasıl bir görüntü,nefis görünüyor.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÖzellikle açken bu fotoğraflar çok dayanılmaz oluyor değil mi :) Teşekkür ederim, sevgilerimle.
Sil