Çilekli kolay cheesecake nasıl yapılır
Kolay cheesecake tarifi
Cheesecake ve pastalara en yakıştırdığım meyvelerden biri olan çileğin en güzel zamanlarıyken, çay saatleriniz için veya tatlı niyetine, çilek mevsimi geçmeden bu çilekli tatlıyı deneyebilirsiniz. Aslında içinde peynir ve türevi bir ürün olmadığından cheesecake demek doğru mu bilemiyorum ama cheesecake görüntüsündeki bu tatlıyı diğer cheesecakeler gibi fırında pişirmeye gerek olmadan çok kısa sürede yapıp, servis edebilirsiniz.
Malzemeler:
- 2 paket Eti burçak bisküvi
- 100 gram tereyağı
- 5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 50 gram tereyağı
- 1 paket Dr.Oetker vanilyalı aromalı Creme Ole
- 250 gram çilek
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- Bisküviler mutfak robotunda un haline getirilir.
- Oda sıcaklığındaki tereyağı ile iyice karıştırılır.
- Kelepçeli kalıbın altına ve kenarlarına yağlı kağıt yerleştirilir.
- Bisküvili karışım, iyice bastırılıp düzleştirilerek yayılır.
- Hamurun kenarları biraz yükseltilir.
- Creme Ole hariç; malzemeler karıştırılarak, tencerede muhallebi gibi pişirilir.
- Tereyağı eklenip, mikserle önce yavaş sonra hızlı devirde 5 dakika çırpılır.
- Biraz soğuyunca vanilya aromalı Creme Ole eklenip, 5 dakika mikserle çırpılır.
- Bisküvili tabanın üzerine dökülüp, kaşığın tersiyle düzeltilerek yayılır.
- Soğuyunca buzdolabına konulup, katılaşana kadar bekletilir.
- Süsleme için bir kaç çilek ayrılır.
- Kalan çilekler mutfak robotunda iyice parçalanır.
- Buğday nişastası biraz su ile açılır.
- Nişasta, toz şeker ve parçalanmış çilekler tencerede koyulaşana kadar pişirilir.
- Çilekli sos ilk sıcaklığı geçinceye kadar bekletilir.
- Katılaşmış olan kremanın üzerine çilekli sos dökülüp, kaşığın tersi ile yayılır.
- Çilekli sosa değmeyecek şekilde streçlenip, buzdolabında bir gün bekletilir.
- Kelepçeli kalıp ile tatlının arası bıçakla dikkatlice ayrılır.
- Kelepçeli kalıp açılıp, kenarlarında ki ve altındaki yağlı kağıt çıkarılır.
- Geniş iki spatula yardımı ile servis tabağına alınır.
- Çileklerle süslenip, dilimlenerek servis edilir.
offf harika görünüyor ellerine sağlık ♥
YanıtlaSilÇok teşekkürler :) Sevgilerimle.
Silbüyük oğlum görmesin bayılır çilekli olan herşeye. çok güzel görünüyor ayrıca ellerinize sağlık
YanıtlaSilblog açtığımdan beri 10 kilo aldım ben herkes duysun :(
Blog yazmanın en kötü tarafı bence de kilolar.Yaptıktan sonra yememek gerçekten irade gerektiriyor, maalesef o irade bende de yok :) Oğlunuza yapın, siz çok az tadına bakın en iyisi :) Çok teşekkür ediyorum.
SilSüper görünüyor,ellerine sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ediyorum, sevgilerimle.
SilHarika bir pasta olmuş. Zaten bu tür pastalara en çok çileği yakıştırıyorum:) ellerinize sağlık
YanıtlaSilÇilek tat olarak da form olarak da bence pastalara çok yakışıyor.Teşekkür ediyorum, sevgiler.
SilNefis bir pasta.. Ellerinize sağlık..:)
YanıtlaSilHem kolay, hem lezzetli bir pasta ve meyveli olduğu için hafif de :) Teşekkürler.
SilÇoook güzeeelll ellerinize sağlık Nergis hanımcığım...sevgiler (Selma'nın Organik Mutfağı)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Selma hanımcığım, sevgiler.
SilÇok güzel görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ediyorum, sevgilerimle.
SilMaalesef çileği hiç sevmem ama yine de çok leziz görünüyor. Ellerinize sağlık. Headerınıza bayıldım bu arada!
YanıtlaSilÇilek yerine sevdiğiniz başka bir meyveyi kullanarak da yapabilirsiniz.Headerı bloğu ilk açtığımda şeker hamurundan yapmıştım, çok teşekkür ederim.
Siltarife bayıldım denemek isterim umarım fırsat bulurum ellerine sağlık sevgilerimle,
YanıtlaSilCheesecake denir mi bilmiyorum ama en azından görüntüsü öyle ve pişmesi gerekmediği için de yapılışı çok kolay, umarım vakit bulabilirsiniz.Sevgilerimle.
SilHarika renk görsellik süper. Lezzetli olduğunda kesin. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇilek tadında çok hafif bir tatlı, teşekkür ederim.
SilŞahane görünüyor ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilÇok teşekkürler :) Sevgiler.
Sil