5 Mayıs 2015 Salı

MISIR UNLU KURABİYE

Mısır unlu kurabiye tarifi
Mısır unlu kurabiye nasıl yapılır
     Mısır ununu genellikle ekmek yada mıhlama yapmakta kullanırken; yaptığım mısır unlu poğaça hoşuma gidince, bir de kurabiyesini deneyeyim dedim.Gerçekten çok hafif, kıyır kıyır bir kurabiye oldu.Bu ölçülerle 25 adet çıkan mısır unlu kurabiyeyi deneyenlerin beğeneceğini düşünüyorum.
Malzemeler:
  • 1 adet yumurta 
  • Yarım çay bardağı toz şeker 
  • 2,5 su bardağı mısır unu 
  • 1 su bardağı un 
  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu 
Üzerine: 
  • Toz şeker
Yapılışı:
  • Derin bir kap içinde yumurta ve toz şeker çırpılır.
  • Oda sıcaklığındaki tereyağı ve zeytinyağı eklenir.
  • Kabartma tozu, mısır unu da eklenir.
  • Elenmiş un azar azar eklenip, yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Hamurdan parçalar kopartılıp, yuvarlanır.
  • İstenirse bu aşamada kurabiyeler toz şekere bulanır.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kontrollü olarak 25-30 dakika pişirilir.

18 yorum:

  1. ellerinize sağlık. Çok seviyoruz bizde. Mısır unlu kurabiye ve diğer poğaçası ekmeği hepsi harika. Fakat kurabiye çok güzel oluyor. Üüzmlüde denemelisiniz.sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de kurabiyesini çok beğendim, üzümlü de mutlaka deneyeceğim.Çok teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  2. Kurabiyenin her türlüsünü seviyorum :D elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler.Akşam çayın yanına bir tane de olsa evde bulundurmaya çalışıyorum, gerçi hiç bir zaman bir taneyle kalmıyor ama :)

      Sil
  3. enfes görünüyor, harika

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tadını da beğeneceğinizi umuyorum, teşekkürler.

      Sil
  4. Mısır unu bizde çok fazla kullanılmaz sadece balık kızartırken kullanıyoruz. Eşime kalsa her gün mıhlama yaptırır o ayrı. Buna rağmen her yıl eşimin ailesi Samsun dan gönderir ben de dağıtırım ziyan olmasın diye.
    Kurabiye olarak değerendirmek iyi fikir denesem iyi olacak. Tarif için teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskiden ben de sadece balık kızartırken ve mıhlama için kullanıyordum ama poğaça ve kurabiyede de çok güzel oldu.Siz şanslıymışsınız; Karadeniz'den geliyorsa çok daha güzeldir, keşke dağıtırken biz de oralarda olsaydık :) Çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.

      Sil
  5. Çok tatlı görünüyor ellerine sağlık ♥

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık,nefis görünüyor, kek de kullanıyorum ama kurabiye hiç denememiştim.
    en kısa zamanda denemeliyim bende , sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım kurabiye halini de beğenirsiniz, size de kolay gelsin.Sevgiler.

      Sil
  7. Ellerinize sağlık.Afiyet şeker olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler.Keşke sadece afiyet şeker olsa, kilo olmasa değil mi :)

      Sil
  8. Kurabiyeler nefis. Ellerinize sağlık..:)

    YanıtlaSil
  9. Bu kurabiyeyi yapmaya hep niyetleniyorum ama bir türlü yapmak kısmet olmadı. İlk fırsatta sizin tarifinizle deneyeceğim. Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım tadını da beğenirsiniz, size de kolay gelsin :) Sevgilerimle.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...