Taze kereviz yemeği tarifi
Taze kereviz yemeği nasıl yapılır
Kerevizin faydaları saymakla bitmeyecek kadar çok olsa da, maalesef sevmeyeni de çok ama arada da olsa sofralarımızda bir şekilde kerevize yer vermek gerekir diye düşünüyorum.Kerevizi portakal suyu ile pişirip; portakal suyunda kereviz yemeği yapabilir veya kerevizi rendeleyip yoğurt ve mayonezle karıştırarak kereviz salatası yapabilirsiniz.Sığacık pazarından aldığım kerevizler o kadar taze ve güzeldi ki, yeşil yapraklarının bir kısmını sebze çorbasına katarak, bir kısmını da kereviz yaprağı salatası yaparak değerlendirdim.
Malzemeler:- 7-8 adet kereviz
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 3-4 yemek kaşığı domates ezmesi
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Kerevizlerin sapları kesilir, yıkanıp, soyulur.
- Sapların ve yapraklarının kart ve sararmış kısımları atılır.
- Taze sapların ve yaprakların bir kısmı yemeğe eklenmek için ayrılır.
- Kuru soğan yemeklik doğranıp, zeytinyağında pembeleştirilir.
- Domates ezmesi de eklenip, biraz çevrilir.
- Önce doğranmış havuçlar sonra da kereviz ve patatesler eklenir.
- Suyu ve tuzu da eklenerek kapağı kapalı olarak kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir.
kereviz sevilmez mi:) ellerinize sağlık çok leziz olduğundan eminim..
YanıtlaSilKerevizi sevmeyenlere de sevdirmenin bir yolunu bulmalıyız :) Teşekkür ederim, sevgiler.
Silbizim ev ahalisinden pek seveni olmasa da kerevizi ben severim. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilBen de bazen sadece kendime yapıyorum :) Teşekkürler, sevgiler.
Silellerinize sağlık
YanıtlaSilbende kerevizi sadece yoğurtla yiyebiliyorum çünkü yerken gelen o toprak kokusu beni rahatsız ediyor :( yemeğine alışamadım
Yoğurtlusunu ben de severim ama tazesinde belki de yapraklarının aromatik kokusu nedeniyle pek toprak kokusu olmuyor.Teşekkürler, sevgiler.
SilEllerine sağlık, benim sonradan alışıp sevdiğim bir yemektir kereviz:) hep portakallı terbiyeli yapıyordum böyle patates havuç ilave etmedim bir derim.
YanıtlaSilBelki bu halini de seversin Hatice'ciğim, çok teşekkür ediyorum.
SilKerevizi herkes sevmez ama ben bayılırım ... Sevmeyenlerin çoğu tadını bilmezler kokusundan dolayı yemezler amma velakin çok leziz bir yemekten nasiplerini alamazlar.... :)
YanıtlaSilEn azından faydalarını gözardı etmeyip arada yemek ve yedirmek lazım diye düşünüyorum :) Teşekkürler, sevgiler.
SilKerevizin en çok salatasını seviyorum, başka türlü yiyemedim bir türlü...
YanıtlaSilEllerinize sağlık...
Zaten en sevilen, yenilebilen hali yoğurtlu salatası herhalde :) Teşekkür ediyorum, sevgiler.
Silmaalesef çok sevmediğim ve yemediğim sebzelerden :-((
YanıtlaSilKereviz ve bamyanın sevmeyeni çok :)
Silkerevizle yıldızımız bir türlü barışması :(
YanıtlaSilYoğurtlu salatasıyla bile mi :)
SilYıllar sonra yemeğe başladığım bir sebze ama yeşil yapraklarını tüketemiyorum malesef. Aroması fazla geliyor bana...
YanıtlaSilYapraklarını çok az kullanmak lazım, gerçekten çok aromatik ve fazlası yemeğin tadını da bozabilir.Teşekkür ediyorum, sevgiler.
SilKereviz hiç pişirmemiştim. Deneyeceğim.. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilUmarım beğenirsiniz Nahide hanımcığım, sevgiler.
Silmevsimi geçmeden pişirmek lazım son kez
YanıtlaSilEn azından senede bir kez de olsa pişirelim değil mi :) Teşekkürler, sevgiler.
SilOO ÇOK GÜZEL KEREVİZ YEMEĞİ BAYILIRIM ELINIZE SAGLIK :) Lezzet Tramvayı
YanıtlaSilKereviz sevenler olduğunu da görmek güzel :) Çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.
Sil