İç Baklalı Enginarlı Pilav Nasıl Yapılır
Bahar Pilavı Tarifi
Baharla birlikte pazarlarda birbirinden taze sebzeler, meyveler yerini almışken baharı hatırlatan enginar, iç bakla ve taze soğanlı bahar pilavı yaptım. Bu pilavı ana yemek olarak veya çay saatlerinizde bile servis edebilirsiniz. Eğer iç bakla bulamaz iseniz, artık her yerde satılan enginar çanaklarından alarak daha önceki yıllarda paylaştığım enginarlı pilav da yapabilirsiniz.
Malzemeler:
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 3 su bardağı sıcak su
- 5 adet enginar çanağı
- 1 su bardağı iç bakla
- 3 adet taze soğan
- Yarım demet dereotu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı:
- Pirinçler ılık su içinde su soğuyana kadar bekletilir.
- Pirinçler yıkanıp, süzülür.
- Enginarlar üzerini geçecek kadar tuzlu, limonlu su da yumuşayana kadar haşlanır.
- İç baklaların kabukları soyulur.
- Zeytinyağında pirinçler biraz kavrulur.
- Doğranmış taze soğanlar da eklenip, yağda çevrilir.
- Enginarlar ve iç baklalar da eklenir.
- Tuzu ve sıcak suyu da eklenip, tencerenin kapağı kapatılır.
- Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirilir.
- Üzerine kağıt havlu örtülüp, dinlendirilir.
- Piştikten sonra karabiberi ve ince kıyılmış dereotu eklenir.
- Bir kez karıştırılıp, tercihen sıcak servis edilir.
Güzel ve zevkli bir uğraş. Ben de senin kadar olmasa da mutfağa,yemek yapmaya,bilinen bazı yemekleri kendime göre yorumlamaya çalışıyorum.Zeytinyağlı ve sebze yemekleri benim de favorim.Tebriklerimi gönderiyorum sevgili Nergiz..
YanıtlaSilAdını yazmayan adsız arkadaşım, çok teşekkür ediyorum :) Yemek yapmak terapi gibi, gerçekten zevkli bir uğraş, sadece biraz kilo problemi olabiliyor ama o kadar da olsun değil mi :) Sevgilerimle.
SilBen baklayı çok severim... Pazarı gezerken alsam mı almasam mı dedim ve almadım.. Pilavı görünce çok pişman oldum almadığıma... İlk fırsatta deneyeceğim. Ellerinize sağlık..:)
YanıtlaSilNasılsa tam mevsimi Nahide hanımcığım, gene alırsınız.Umarım beğenirsiniz, çok teşekkürler.
Silçok güzel ve lezzetli görünüyor elinize sağlık..
YanıtlaSilBol sebzeli olunca daha sağlıklı bir alternatif olur diye düşündüm.Teşekkürler, sevgiler.
SilEllerine sağlık.Pilavın çok lezzetli ve sağlıklı görünüyor.Nergizciğim bu sana son gelişim. Sevgiler
YanıtlaSilNe desem şimdi, haklısınız :) Sayfa sayım ikiye çıkınca, çoğu zaman sayfamda aceleyle tarif paylaşıp çıkıyorum, yorumlara yetişemiyorum.Son günlerde genelde şehir dışındaydım, vakit ayıramadım ama mutlaka uğrayacağım, affola :) Sevgilerimle.
Silsüper, ne kadar lezzetli görünüyor
YanıtlaSilÇok teşekkürler, sevgiler.
Silay ay ay nasılda keyifli olur yemesi ellerine sağlık
YanıtlaSilBen de içindeki her malzemeyi ayrı ayrı sevince, çok sevdiğim bir pilav oldu :) Çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.
SilBenim gibi sade pilav sevmeyenler için güzel bir alternatif.
YanıtlaSilHem daha da sağlıklı olduğunu düşünüyorum, çok teşekkürler.
SilRenkli bir pilav olmuş,çok güzel görünüyor,ellerine sağlık.
YanıtlaSilRenk ne kadar artarsa vitamin çeşitliliği de artıyormuş :) Çok teşekkürler, sevgiler.
Silenginar mevsiminde yapmak gerek ellerinze saglık Lezzet Tramvayı
YanıtlaSilŞimdi tam enginar mevsimi, iç baklalar da çıktı, bu günlerde yapabilirsiniz.Sevgilerimle.
Sil