Akasya Çiçeği Şerbeti Nasıl Yapılır
Şerbet Tarifleri
Malzemeler:
- 200 gram ayıklanmış akasya çiçeği
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 6 su bardağı içme suyu
- 1 adet limonun suyu
- Akasya çiçeklerinin sadece taç yaprakları ayıklanıp, yıkanır.
- Limon suyu ile ovularak, üzeri streçlenip bir gece bekletilir.
- İçme suyuna toz şeker eklenip, bir tencerede şeker eriyene kadar kaynatılır.
- Limon suyu ile ovulmuş çiçekler de tencereye eklenir.
- Bir iki taşım kaynatılıp, ocaktan alınır.
- Soğuyunca süzülüp, kapaklı bir sürahiye alınır.
- Şeker ve su oranı damak zevkinize göre arttırılıp, azaltılabilir.
- Buzdolabında bekletilip, servis edileceği zaman istenirse buz eklenir.
hiç duymamıştım ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilOsmanlılar döneminde bile yapılan şerbetlerdenmiş Sibel hanımcığım.Çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.
SilAnneannemin bahçesinde de vardı bir tane koskocaman. Şu an sanki çiçeklerinin kokusu geldi burnuma.Tarif şahane ama şimdi nerede bulacağız akasyayı:(( Yine de teşekkürler❤
YanıtlaSilAkasya ağacı bildiğim kadarı ile pek çok yerde yetişiyor ve şimdi de çiçekleri üstündeyken şerbet yapmanın tam zamanı :) Etrafınıza baksanız bir akasya ağacına rastlarsınız diye düşünüyorum, zaten kokusu da bulmanıza yardımcı olur :) Ben teşekkür ederim, sevgiler.
SilOf of çocukluğuma götürdün Nergis 'ciğim .Bugün dostlarla piknikdeydik akasya dallarından birkaç çiceği ağzımıza atıverdik ,aynen çocukluğumuzdaki gibi...Şimdi burada şerbetini görmek ne güzel ,yine bilmediğim ,içmediğim bir tat .Hemen denemek isterim ;emeklerine sağlık ,teşekkürler .Sevgiler.
YanıtlaSilÇocukluk yıllarımızda yiyecek alternatifleri mi azdı acaba; akasya çiçekleri, hanımeli çiçekleri, asma filizleri neler neler yerdik şimdi çocukların yediği şeylere bakınca düşünüyorum da daha sağlıklı şeylermiş aslında :) Akasya çiçekleri henüz üzerindeyken deneyin, umarım beğenirsiniz.Teşekkür ediyorum, sevgiler.
Silmerhaba ,bu sabah okula giderken bir akasya ağacının yanından geçerken kendi kendime Nergis hanım kesin bunun da şerbetini yapmıştır dedim,şimdi sizin tarifi görünce bir dilek tutsaydım keşke dedim:)) ellerinize sağlık.. çok ferah bir şerbet olduğundan eminim,hemen çiçekleri toplayıp denemeli:)
YanıtlaSilSizi hayal kırıklığına uğratmadığıma sevindim :) Akasya kokulu, soğuk soğuk ferah bir şerbet oldu gerçekten, umarım beğenirsiniz.Sevgilerimle.
SilNergis hanım dün gece çiçekleri söylediğiniz gibi yapıp bırakmıştım dolaba bu sabah da şerbeti kaynattım, nasıl güzel bir lezzet oldu.. Harika.. Çok sevdim, bu güzel tarif için çoook teşekkürler.. Sevgiler
SilÇok sevindim beğendiğinize, afiyet olsun.Ben birazını da limon ve şekerle ovup, streçleyerek derin dondurucuya koydum, yazın şerbet yapmakta kullanacağım.Sevgilerimle.
Silaaa bu da süper fikirmiş:) çiçekleri bitmeden dondurucuya atılabilir.Çok teşekkürler,sizden çok şey öğreniyorum,harikasınız..
Siltadını merak ettim ,ellerinize sağlık
YanıtlaSilAkasya kokulu şerbet tadında :) Çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.
SilHiç yapmamıştım denemek isterim tadını da merak ettim. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilAğaçların çiçekleri henüz dökülmeden deneyebilirsiniz ve umarım beğenirsiniz.Teşekkürler, sevgiler.
SilYaptıkların için seni özellikle kutluyorum arkadaşım sayende o kadar çok ilk le tanıştım ki bu da onlardan biri. ellerine sağlık.
YanıtlaSilHatice'ciğim, canım çok teşekkür ederim, sevgiler.
Silelinize sağlık :-))
YanıtlaSilTeşekkürler :) Sevgiler.
SilTadını gerçekten merak ettim, ellerine sağlık ♥
YanıtlaSilKeşke bir bardak ikram edebilsem ama maalesef o olanağımız henüz yok :) Tat tarif etmekte ne zor değil mi, akasya kokulu şerbet tadında diyebilirim :) Sevgilerimle.
SilHiç bilmediğim, hiç tatmadığım, hiç görmediğim tatları öğreniyorum sayenizde, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilPeki tam olarak tadı nasıl?
Blog dünyasında herkes birbirinden bir şeyler öğreniyor, ben de size teşekkür ederim :) Tat tarifi zor olmakla birlikte soğuk olarak içildiğinde ferahlatıcı ve kokusu çok ön planda bir içecek diyebilirim.Bir dal akasya çiçeği bile bulsanız deneyebilirsiniz aslında.
Silİlk kez duydum,çok ilginç. Yapmaya kalksam becerebilir miyim acaba :)
YanıtlaSilKesinlikle yapabilirsiniz :) Sevgilerimle.
SilEllerine sağlık,bende hiç duymamıştım.
YanıtlaSilAslında çok eski şerbetlerimizden biri ama maalesef son yıllarda gazoz almak daha kolay geldiğinden bu tariflerimiz unutuluyor.Teşekkür ediyorum, sevgilerimle.
SilÇok güzel şerbetler içecekler öğreniyorum sayenizde..:) Ellerinize ağlık..:)
YanıtlaSilHepimiz birbirimizden bir şeyler öğreniyoruz.Öğrendiklerimizi paylaşalım ki, önümüzdeki sıcak günlerde değişik şerbetler yapılsın ve eski tariflerimiz unutulmasın :) Çok teşekkürler.
SilAkasya ve geçen mor salkım şurubu da yapmıştınız. Denemek isterim, çok güzel, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇiçek bulabilirseniz bence de deneyin, umarım tadını da beğenirsiniz.Teşekkür ediyorum, sevgiler.
SilHiç duymamıstımm umarım tadıda çok güzeldir. Lezzet Tramvayı
YanıtlaSilAkasya kokulu güzel bir şerbet oldu, teşekkür ederim.
Silhem reçel hem de şerbet yapmak hayaliyle bahçedeki akasyalardan elimi kolumu yırta yırta yarım kova çiçek topladım ama sadece taç yapraklarını ayıklamak bir ömür sürer acaba saplarıyla birlikte yapsam şekeri heba eder miyim?
YanıtlaSilMaalesef biraz zahmetli bir iş olacak ama sadece taç yapraklarından yapılıyor, kolaylıklar dilerim :)
Sil