Karadutlu cheesecake nasıl yapılır
Cheesecake tarifi
Bünyesinde çok güçlü antioksidanlar bulunan karadutun; bağışıklık sistemini güçlendirme, yaşlanma etkilerini azaltma gibi pek çok faydası varmış ve bu nedenle mümkün olduğunca sık tüketilmeliymiş; gerçi benim için, tatlı Ayvalık loru üzerinde bir parça karadut reçeli bile bir ziyafet sayıldığından ben oldukça sık kullanıyorum. Siz de karadut seviyorsanız ve karadutlarında tam zamanıyken şerbetini, reçelini, dondurmasını ve parfesini yapabilir, cheesecake gibi tatlılarınızda da kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
Tabanı:
Tabanı:
- 1,5 paket Ülker petit beurre bisküvisi
- 125 gram tereyağı
- 500 gram tatlı lor
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 500 gram karadut
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1, 5 su bardağı su
- Bisküviler mutfak robotunda un haline gelene kadar parçalanır.
- Oda sıcaklığındaki tereyağı ile bisküviler yoğurulur.
- Tabanına ve kenarlarına yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba bisküvili karışım kenarları yükseltilerek yayılır.
- Kreması hazırlanana kadar buzdolabında bekletilir.
- Yumurta, irice parçalanmış tatlı lor, toz şeker, kabartma tozu mutfak robotuna konulup, azar azar süt eklenerek krema haline gelene kadar çevrilir.
- Buzdolabından çıkartılan bisküvili tabanın içine krema dökülüp, kaşığın tersi ile yayılır.
- Önceden 170 derece ısıtılmış fırına konulur.
- Kremanın pişerken çatlamaması için, kelepçeli kalıbın iki yanına fırına dayanıklı küçük kaplar içinde su konulur.
- 170 derece ısıtılmış fırında 1 saat pişirilir.
- Bir saat sonunda fırın kapatıldıktan sonra kapağı biraz açık bırakılarak cheesecake yarım saat kadar daha içinde bırakılır.
- Bu süre içinde karadutların süsleme için kullanılacak olanları ayrılır.
- Kalan karadutlar mutfak robotunda püre haline getirilip, süzgeçten geçirilir.
- Karadutlar, toz şeker, su ve biraz su ile inceltilmiş buğday nişastası tencereye alınıp, muhallebi gibi karıştırılarak pişirilir.
- Fırından çıkan cheesecake üzerine süsleme için ayrılan karadutlar dizilir.
- Karadutlu muhallebinin ilk sıcaklığı geçince ortadan başlayarak kaşık kaşık karadutların üzerine yayılır.
- Buzdolabında konulup, fazla bekletilmeden servis edilir.
Harika bayıldım bu chesecake kesinlikle denemeliyim lorla çok yakışmıştır sevgiler ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilLorun üzerinde sadece karadutu bile çok sevdiğim için, biz severek yiyoruz umarım siz de beğenirsiniz.Sevgilerimle.
SilBayılırım cheesecake nefis gözüküyor
YanıtlaSilBen de özellikle ekşi meyvelerle çok seviyorum :) Teşekkürler.
SilYum yum yummmmmy :) çok lezzetli görünüyor,karadut da güzel bir tattır. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilHele Kaz dağlarının ekşi karadutu :) Teşekkür ediyorum.
SilSüper görünüyor elinize sağlık :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.
SilNefis görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkürler, sevgiler.
SilTek kelime ile mü-kem-mel! Ellerine sağlık ♥
YanıtlaSilÇok teşekkürler, sevgiler.
SilEllerinize sağlık...nefis olmuş..:Sevgiler..:)
YanıtlaSilÇok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.
SilKaradut gibisi yok :)
YanıtlaSilElinize saglik
Bence de :) Teşekkürler.
SilEllerinize sağlık yine enfes bir lezzet...Sevgiler.
YanıtlaSilÇok teşekkürler Hamarat ablam :) Sevgiler.
Silnefis görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.
SilHarika görùnüyor denenecekler listesine aldım Teşekkürler
YanıtlaSilKaradutun da zamanı :) Sevgiler.
Silcanım ellerine sağlık karadutu da çok severim nefis görünüyor.
YanıtlaSilBen de özellikle ekşi olanlarını çok seviyorum ve bu tür tatlılara çok yakıştırıyorum Hatice'ciğim.Çok teşekkürler, sevgilerimle.
SilOfff bayıldım bayıldım... Ayılmak için bir dilim karadutlu cheesecake yemem lazım :) Elinize sağlık, sevgiler...
YanıtlaSilHemen yanına da bir bardak çay veriyorum :) Sevgilerimle.
SilKaradutlusunu hiç denememiştim, her defasında limon limon vazgeçemiyorum. Şimdi tam mevsimi, ben de bıcırığa yapayım bakalım. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBen de limonlusunu çok severim.Ekşi tatları seviyorsanız eminim bunu da seveceksiniz :) Çok teşekkürler, sevgiler.
Silmuhteşem görünüyor, olsa da yesek ;)
YanıtlaSilellerinize sağlık
Bade ile birlikte buyurun gelin :) Sevgiler.
Silcheescake'i her türlü seviyorum ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilHavalar ısındıkça hafif tatlılar daha çok tercih ediliyor.Teşekkür ediyorum, sevgilerimle.
SilEllerine sağlık.Görüntü süper..Tadı da öyledir diye düşünüyorum.
YanıtlaSilÇok teşekkür ediyorum, tadı da güzeldi :) Sevgilerimle.
SilBloğunuzu çok beğendim izlemeye aldım. Sevgiler.
YanıtlaSilBu da muhteşem görünüyor bu arada
Çok teşekkür ediyorum, her zaman beklerim :) Sevgiler.
SilMerhaba tarifleriniz harika ellerinize saglik oglumun dogum gunu menusunu sizden esinlenicem :)) yalniz bir gun onceden yapsam tadi degisirmi ayrica bu tur kutlamalara hazirlik nadil yapilmali tuzlu tatli pasta borek :( siralama konusunda yardimci olurmusunuz tesekkur ederim
YanıtlaSilBeğendiğiniz ve güvenip menüyü benden esinlenmeye karar verdiğiniz için,çok çok teşekkür ederim :) Menüyü tamamen siz hazırlayacaksanız zaten son günde yetiştiremezsiniz diye düşünüyorum onun için bir kısmını önceden hazırlayabilirsiniz.Mesela tatlı ve tuzluları iki üç gün önceden yapıp ağzı kapalı kavanoz veya teneke kutularda hava almadan saklayabilirsiniz.Cheesecake gibi tatlıları çatlama vs. olmaması için bir gece önceden yapıp buzdolabında dinlendirebilirsiniz.Cupcake vs. yapacaksanız üstünün krema ve süslemelerini son güne bırakabilirsiniz.Börekleri de önceden yapıp, hatta derin dondurucudan çıkartıp fırında ısıtarak sofraya getirebilirsiniz.Şimdiden kolay gelsin, oğlunuzun doğum günü kutlu olsun.Sevgilerimle.
Sil