Garnitürlü enginar yemeği tarifi
Garnitürlü enginar yemeği nasıl yapılır
Bezelyeli havuçlu enginar yemeği tarifi
Bu güne kadar sayfamda enginarlı pek çok değişik tarife yer vermeme rağmen; en bilinen, en sık yapılan garnitürlü enginar tarifini paylaşmamışım :) Aslında enginar çanağı ve garnitür malzemelerinin hemen her yerde hazır satıldığını düşünürsek bu tarif en sık yapılanlardandır herhalde. Ben garnitür olarak taze bezelye, arpacık soğanı ve havuç kullandım ama siz o aşamalarıyla uğraşmak istemezseniz; bezelye, havuç, patatesten oluşan hazır garnitürlerden de kullanabilirsiniz.
Malzemeler:- 6 adet enginar çanağı
- 1 adet kuru soğan
- 12 adet arpacık soğan
- 1 su bardağı taze bezelye
- 1 adet havuç
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Yarım limonun suyu
- Yarım demet dereotu
- 1 tatlı kaşığı un
- Tuz
Yapılışı:
- Enginar çanakları iyice yıkanıp, sert kısımları temizlenerek limonlu su içinde bekletilir.
- Önce yemeklik doğranmış kuru soğan ve arpacık soğanları, sonra da küp küp doğranmış havuçlar, bezelyeler ve bir tatlı kaşığı kadar un zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur.
- Enginar çanakları da aynı tencereye dizilip, limonlu sudan üstüne eklenir.
- Kısık ateşte enginarlar yumuşayıp suyunu çekene kadar kapağı kapalı olarak pişirilir.
- Ocaktan indirmeden hemen önce ince kıyılmış dereotu eklenir.
- Piştikten sonra servis tabağına alınan enginarlara, iç malzemesi paylaştırılır.
Merhaba Nergiz hanım uzun zamandır sizi takip edemiyordum yine harika tarifler paylasmissin eline emeğine sağlık canım tarifler için çok teşekkür ederim zehra gunes
YanıtlaSilTekrar hoş geldiniz Zehra hanım :) takip ettiğiniz için ben teşekkür ederim.Sevgilerimle.
SilArpacık soğan çok şık durmuş, elinize sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkürler, sevgilerimle.
SilYazınızı okurken acıktığımı hissettim :) Çok etkili ve güzel bir tarif olmuş elinize sağlık :) Tekipteyim, sevgiler <3
YanıtlaSilhttp://duygugoker.blogspot.com/
Çok teşekkür ediyorum, keşke ikram etme olanağımız olsa değil mi :) Sevgilerimle.
SilEnginarı çok seviyorum bende; nefis görünüyor, elinize sağlık (:
YanıtlaSilMevsimindeyken mümkün olduğunca pişirmeye çalışıyorum ben de :) Teşekkürler.
Silelinize sağlık.. bu akşam bizde de var bundan :-))
YanıtlaSilNe güzel, size de afiyet olsun :) Sevgilerimle.
SilBugune kadar pisirmek kismet olmadi :D insallah bu tarif ilkim olur. Ellerinize saglik. www.acemiden.com
YanıtlaSilEnginar çanağı konserve olarak bile satıldığından bulmakta sorun yaşamayacağınız, yapılabilecek en kolay tariflerden.Kolay gelsin size de :)
Silbayılırım enginarın her haline bildik bilmedik olsun ama enginar olsun ellerinize sağlık....
YanıtlaSilAynı fikirdeyiz o zaman :) Çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.
Silenginarın tam zamanı çok güzel görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilÖzellikle İzmir'de gerçekten her yer enginar, bu durum çok çok güzel tabii :) Sevgiler.
SilEllerinize sağlık... Tarifinizi deneyeceğim...Sevgiler......
YanıtlaSilUmarım deneyince de beğenirsiniz Nahide hanımcığım, sevgilerimle.
SilBen de bu gün taze bakla ile birlikte yaptım her çeşidini çok seviyorum ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilpazarımız da kuruluyor çarşambaları Diyarbakır'a çocuklara yolladık sabah erkenden oralar da bulamıyorlar.
Ankara'dayken bize de annem yıllarca enginar, çıntar, cibes gönderdi, annelik zor iş Hatice'ciğim.Senin de ellerine sağlık, çocuklarına da afiyet olsun :) Sevgilerimle.
SilÇok leziz görünüyor ellerinize sağlık. Enginarı güzel yapan olursa yiyorum :) kendim henüz pişirmedim enginar alırken sanırım bazı özelliklerine dikkat etmek gerekiyor. Her defasında aynı lezzette olmuyor sanki. :) Sevgiler
YanıtlaSilHaklısınız taze enginar her yerde bulunmuyor ama şimdi tam zamanı.Çok teşekkür ediyorum, sevgiler.
SilNergiz hanım sayfanızı takibe aldım. Bana da beklerim (apaydindunyam.blogspot.com) :) Sevgiler
YanıtlaSilTeşekkür ederim, iade-i ziyaretinize gelirim tabii :) Sevgiler.
SilBu lezzete kim hayır diyebilir ki...Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBiz de hayır diyemeyenlerdeniz :) Sevgilerimle.
SilEllerinize saglik harika gorunuyor
YanıtlaSilÇok teşekkürler :)
SilEllerinize saglik.
YanıtlaSilTeşekkür ediyorum :)
SilÇok severim elinize sağlık..
YanıtlaSilSevilmez mi :) Teşekkürler, sevgiler.
SilÇok severim nefis olmuş ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.
Silçok güzel görünüyor elinize saglık
YanıtlaSilÇok teşekkürler Gül Mutfağım, sevgilerimle.
Silenginarın her türlüsünü severim. Ama en çok garniturlusunu severim. Sizinkinin de kıvamı cok güzel duruyor. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilEnginarın en kolay bulunan hali olunca, en çok yapılan tariflerinden biri de bu herhalde.Çok teşekkürler, sevgiler.
Siloffff offff en bi sevdiğim benim bu enginar bol bol yemeli yedirmeli ellerine sağlık :D
YanıtlaSilMevsiminde şifa niyetine 40 adet yemek gerekiyormuş, eskiden bulamıyorduk ama şimdilerde sanıyorum bu sayıya ulaşabiliyoruz :)
SilEllerinize sağlık:)
YanıtlaSilÇok teşekkürler, sevgiler.
Silbayılırım ellerınıze saglık
YanıtlaSilTeşekkür ediyorum, sevgilerimle.
Silhııımmm nefis görünüyor.Ellerine sağlık Nergisciğim
YanıtlaSilTeşekkür ederim Şeniz'ciğim.
SilEllerinize sağlık Nergis hanımcım ;) biz şanslı Egeliler olarak bolca ve her türlüsünü zevkle tüketiyoruz. Mevsiminde pişirildi ve buzluk dolduruldu :D dilerim yemek nasip olur. Öpüyorum sevgiyle...
YanıtlaSilİyi günlerde, mutlu sofralarda yenilsin :) Ben henüz kışlıklara geçemedim ama fazla da beklememek lazım.Çok teşekkür ediyorum, sevgiler.
Siltamda enginar mevsimi ne güzeldir çok severim enginarlı lezzetleri ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilBen de enginar mevsiminden ve her yerde enginar görmekten mutluyum :) Çok teşekkürler, sevgilerimle.
Sil