Şehriye çorbası tarifi
Tel şehriye çorbası nasıl yapılır
En bilinen, en çok yaptığımız çorbalardan olan tel şehriye yada arpa şehriye çorbasının yapılışını sanıyorum bilmeyen yoktur ama ben hatırlatmak ve arşivimde bulunması için paylaşmayı düşündüm. Ben şehriye çorbasını bol limonlu, maydanozlu ve biraz da koyu kıvamda seviyorum, çorbayı isterseniz tavuk suyuna da yapabilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 6 su bardağı su
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet olgun domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 adet yeşil sivri biber
- 2 adet acı kurutulmuş biber
- 1 adet limonun suyu
- Maydanoz
- Karabiber
- Tuz
- İnce kıyılmış yeşil sivri biber zeytinyağında çevrilir.
- Domates püresi veya rendelenmiş domates de eklenir.
- Domates salçası ezilip, karıştırılır.
- Kaynayan tuzlu suya kuru acı biberler ve tel şehriye eklenir.
- Şehriyeler yumuşayana kadar pişirilir.
- İnce kıyılmış maydanozlar eklenip, limon suyu sıkılarak ocaktan alınır.