Külah böreği nasıl yapılır
Yufka külah böreği tarifi
Yufka börekleri
Doğum günlerinde, altın günlerinde yapılabilecek güzel görünüşlü ve bereketli bu böreği ben akraba günümüz için yaptım.Sadece kendiniz için yapacaksanız iki yufkadan yapmak yeterli olacaktır çünkü, altı adet yufkayı ikişer ikişer ayırıp her birini de on iki parçaya bölünce altı yufkadan yetmiş iki adet börek çıktı.Yapılanlardan farklı olarak ben börekleri çıtır çıtır olması için galeta ununa batırıp öyle pişirdim ama siz isterseniz o aşamayı geçerek de pişirebilirsiniz.
Malzemeler:
- 6 adet yufka
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı su
- 300 gram lor peyniri
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 200 gram labne peyniri
- 1 su bardağı kadar galeta unu
- 1 su bardağı kadar incecik kıyılmış maydanoz
Yapılışı:
- Yufkalar ikişer ikişer ayrılır.
- Yufkanın biri tezgah üzerine yayılıp, zeytinyağı ve su karışımı her yerine gelecek şekilde fırçayla sürülür.
- İkinci yufka üzerine kapatılır.
- Yufka önce dörde sonra her dört parça üçe bölünerek on iki eşit parçaya ayrılır.
- Her parçanın geniş kısmına peynirli, maydanozlu iç malzemesi konulup, irice sigara böreği gibi sarılıp, ucu su ile açılmayacak şekilde kapatılır.
- Sarılan her sigara böreği tam ortadan bıçakla iki parçaya kesilir.
- Böreklere fırçayla biraz su sürülüp, galeta ununa bulanır.
- Börekler yağlanmış fırın tepsisine dizilip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında iyice kızarana kadar pişirilir.
- Diğer dört yufka da ikişer ikişer aynı şekilde hazırlanıp, pişirilir.
- Fırından çıkan böreklerin kesik olan tarafları çırpılmış labne peynirine batırılır.
- Labne peynirine batırılan kısımları ince kıyılmış maydanoza bulanır.
- Servis tabağına dizilip, servis edilir.